Märkligt hur svenska media är ointresserade att följa händelseförloppet i Jerusalem och konflikterna kring Al Aqsa.

Al Jazeera varnar för en vredens dag i samband med fredagsbönen efter att 120 palestinier igår arresterades och 130 människor skadades i samband med oroligheter kring Al Aqsa.

Al Jazeera rapporterar att Israel bestämt att män under 50 år inte kommer att släppas in till fredagsbönen i Al Aqsa moskéen.

// Irène

PS Segerruset bland palestinier tog ett abrubt slut genom nya restriktioner och nya åtgärder från Israels sida sedan metalldetektorerna tagits bort efter fredliga massdemonstrationer från palestiniernas sida.
Det kokar under ytan i Jerusalem utan att svenska media tycks förstå allvaret.

Det som fn utspelas i Jerusalem har sina rötter tillbaka till 1929 då sionister vid Västra Muren – av araber kallad Al -Buraq -satte upp sionistiska flaggor och förklarade att ”den här muren är vår”

Al-Buraq revolutionen utbröt när palestinier i flera städer gjorde uppror mot brittisk kolonisation och mot planer från sioniströrelsen att förklara Palestina för en ”judisk stat” Hundratals palestinier greps och dömdes till döden men omvandlades efter massprotester till livstids fängelse utom för 3 palestinier som avrättades i fängelset i Akka. Dessa tre var Fouad Hijazi, Atta al-Zeer and Mohammed Khalil Jamjoum som sedan dess är betraktade som de första palestinska martyrerna och står ännu idag som inspiration för palestiniernas frigörelse och frihet.


The three Palestinians executed at Akka prison – Fouad Hijazi, Atta al-Zeer and Mohammed Khalil Jamjoum


Photo from the 1929 Buraq Revolution

http://samidoun.net/2017/06/al-buraq-revolution-legacy-continuing-struggle-and-the-palestinian-prisoners-movement/