Archive for april 13th, 2018

Published by Irène Nordgren on 13 Apr 2018

Horace Engdahl om Janne Klåda som livstilsförebild

Recyclar ur en intervju i DN 26 mars 2016 där Horace Engdahl intervjuas av Björn av Kleen

”Som livstilsförebild framhåller Horace Engdahl sin franske vän Jean Claude Arnault, akademiledamoten Katarina Frostensons make som driver kulturscenen Forum i Stockholm. Arnault, berättar Engdahl, har tumme med sommelieren på krogen Wasahof. Jean Claude kan utan bekymmer skaka fram två flaskor Pomerol ur ”restauratörens cave”: ”ja, ni är ju två!”

– Han lever det goda livet, han är nästan ensam om det, den ende som har förstånd, han borde göra om Forum till en stilskola för unga män: bli inte hipsters, bli gentlemen!”

https://www.dn.se/kultur-noje/horace-engdahl-man-kan-aldrig-leva-ett-liv-utan-nederlag/?forceScript=1&variantType=medium

// Irène

PS
DN idag 13 april 2018

”Per Wästberg: Två kvinnor offrades – en skamfläck på Svenska Akademien”
https://www.dn.se/kultur-noje/per-wastberg-tva-kvinnor-offrades-en-skamflack-pa-svenska-akademien/?forceScript=1&variantType=medium

DN 1 dec 2017

”Som Svenska Akademiens dåvarande ständige sekreterare skrev Horace Engdahl tillsammans med ledamoten Per Wästberg under en begäran om att den så kallade Kulturprofilen skulle få statlig inkomstgaranti på livstid. Brevet undertecknades också av en ledande företrädare för Kungliga Musikaliska Akademien.”

https://www.dn.se/kultur-noje/trots-trakasserianklagelser-horace-engdahl-rekommenderade-kulturprofilen/

Expressen 27 nov 2017

Per Wästberg

”Vi är inga moralpoliser trots allt.”

https://www.expressen.se/noje/wastberg-om-kulturprofilen-vi-ar-inga-moralpoliser/

Och Janne Klåda själv då ? Vad tycker han om all uppståndelse ? ”Dumheter !”

https://www.expressen.se/nyheter/kulturprofilen-jean-claude-arnaults-egna-ord-dumheter/

Published by Irène Nordgren on 13 Apr 2018

Är det Janne Klådas blåa logga som nu ska målas över ?

https://www.expressen.se/nyheter/jattepenisen-malas-over-efter-klagomal-fran-grannarna-/

// Irène

Published by Irène Nordgren on 13 Apr 2018

Spelar ingen roll vem som kallar…..Birgitta och Ulf Ekman glada bara de får tala om sin bok

Birgitta Ekman försvarar sig och Ulf Ekman i en replik i Katolskt Magasin. ”Om ärkebiskop Peta kallar oss för att han tror att vårt vittnesbörd kan betyda något i hans land så är vi glada.”

Jag får nedanstående slutreplik.

”I.N.s kritik av vårt besök är märklig” skriver Birgitta Ekman. Dvs Birgitta Ekman finner det märkligt att jag finner det märkligt att hon (och maken Ulf ) på biskoplig inbjudan gör en katolsk rundresa på flera veckor i Kazakstan och i ett resereportage i KM totalt låtsas som det regnar att denne biskop och hans biskopskollegor sedan flera år är indragna i en maktkamp med påve Franciskus.
Det är väl bara att konstatera att Birgitta Ekman och jag finner varandra högst märkliga som människor.

Ty för mig är det verkligen högst märkligt att Birgitta och Ulf Ekman säger sig ”tacka Gud för påve Franciskus och ber för honom” men samtidigt inte tycks ha något behov av att komplettera bönen till Gud med att också rikta talet om ”svartmålning”, ”misstänkligggörande”, ”skapa partier i kyrkan”, ”bubblor där vi aldrig möts” till Kazakstans biskopar istället för till mig.
Men kanske det är för magstarkt att kräva att Birgitta Ekman efter hemkomsten från Kazakstan – och en lyckad säljturné av ryska översättningen av egna boken ”Den stora upptäckten” – skulle börja ifrågasätta sina medföljande biskopliga supportrar och sponsorer.
Nej, en bön till Gud får faktiskt räcka.

// Irène

PS
Tala om att skapa splittring inom kyrkan….

Ärkebiskop Tomash Peta

”Three Kazakhstani bishops signed a statement on Sunday confirming that it is not licit to admit to sacramental communion Catholics who are divorced and illictly remarried, if they are not living according to the long-standing teachings of the Church.”

https://www.catholicnewsagency.com/news/kazakh-bishops-affirm-indissolubility-of-marriage-and-its-implications-64517

http://www.lastampa.it/2018/01/06/vaticaninsider/eng/the-vatican/three-kazakh-bishops-the-application-of-amoris-laetitia-spreads-divorce-UoGR6ILanykooWOiOpAMTJ/pagina.html

https://www.lifesitenews.com/news/exclusive-athanasius-schneider-invites-worlds-bishops-to-sign-profession-of

https://www.youtube.com/watch?v=veDViqg3cv8

Vilken teologi som framförs från Kazakstans biskopar – inte enbart vad beträffar Franciskus Amoris Laetitia – utan även vad beträffar judar och muslimer tycks för paret Ekman inte spela någon som helst roll så länge som Kazakstans biskopar visar dem -och deras bok- uppskattning.

Lyssna här på Athanasius Schneiders livsfarliga teologi vad beträffar islam.

https://www.youtube.com/watch?v=hLsLd2ZAE1E

Det som gör mig bekymrad är att trots att Kazakstans biskopar sedan länge motarbetat Franciskus – och lierat sig med hans starkaste motståndare – så framhärdar Birgitta Ekman i sin replik och vidhåller att detta inte är relevant att omnämna……. inte ens i en bisats……utan istället framställs jag som märklig ……..