Föreningen ”Vi är kyrka – Sverige” / Väk-S

Den mindre än året gamla – men sedan längre tid planerade – föreningen ”Vi är kyrka – Sverige” hade igår 22 april ett möte i S:ta Eugenias lokaler i Stockholm. Den första halvtimmen ägnades föreningsformalia så här i drygt halvtid av det år som gått sedan starten. Välkommen att läsa på HEMSIDAN om syften, målgrupp etc. Föreningen är liksom nätgruppen Katolsk Vision ansluten till den internationella paraplyorganisationen IMWAC, dvs International Movement We Are Church.  Väk-S har idag 36 medlemmar, varav sex personer också är med i gruppen Katolsk Vision. Föreningen har för närvarande inga planer på att starta en egen blogg, vi kan på rak arm räkna upp tre bloggar som skriver om katolska förnyelsefrågor i Sverige: Bengts Blogg, Annelis blogg och denna bloggen Katolsk Vision; vi tycker att därmed finns möjligheter för alla att publicera sig. Däremot finns vi på FaceBook som den öppna gruppen Vi är kyrka – Sverige, och där presenteras nyhetsnotiser med plats för kommentarer.

Den viktigaste delen av gårdagen var det långa samtal om Familjen – Kärnfamilj och Stjärnfamilj som varade nästa tre timmar.

Anneli har på sin blogg skrivit ett mycket bra inlägg som behandlar kvällens teman. Se HÄR!

Krister

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Föreningen ”Vi är kyrka – Sverige” / Väk-S

  1. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    det är uppmuntrande att det numera går att diskutera vad en familj är på ett så öppet sätt i en katolsk församling. Visserligen den församling som anses öppnast i stiftet, men ändå … Det går framåt.

    Gert Gelotte

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Gert,
    Ja, det verkar faktiskt som om vi går mot en öppnare och mer inkluderande kyrka. Något som gör mig glad är också att det hela tiden kommer nya personer till Väks träffar. Vi får hoppas att fler församlingar i stiftet bejakar mångfalden. För det anser jag är vad det till syvende och sist handlar om.
    Anneli

Kommentarer är stängda.