Ny chefredaktör på Katolskt Magasin

Vänner,

Bitte Assarmo blir ny chefredaktör för Katolskt Magasin. I en intervju för Världen Idag hoppas hon på en ”livlig debatt”. Någon sådan har inte förekommit i KM sedan Berit Bylund slutade som chefredaktör och ersattes med en politruk. Det skulle förvåna mig mycket om Assarmo är kvinnan att avsluta KM:s istid, men desto roligare vore det att bli förvånad. Så, kom igen Bitte!

http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/10/29/Bitte-Assarmo-ny-chefredaktor-for-Katolskt-magasin/

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 svar på Ny chefredaktör på Katolskt Magasin

  1. Jagge Nilsson skriver:

    Då blir det 2499 prenumeranter. Räkna bort mig säger jag er! Vill inte nämna namn, men misstänker att den nya chefredaktörinnan skulle fördöma mig och mina, i hennes lgon, stickande tidigare äktenskap.

    Jagge

  2. Jagge Nilsson skriver:

    Ögon skall det givetvis vara. Igon vet jag inte vad det är.

    Jagge

  3. Jagge Nilsson skriver:

    Istid var ordet Gert. Vill bara säga hur skönt jag tycker det är att du är en drivande kugge i reformarbetet. Det trodde jag inte för ett antal år sedan. Jag minns än i dag hur du och jag dividerade över ett glas Calvados. Du fortfarande på betongsidan och jag fri och ifrågasättande! Tack och välkommen!

  4. Gert Gelotte skriver:

    Jagge,

    tyvärr kommer jag inte ihåg dig. Jag har svårt för namn och signaturen Jagge ger mig ingen ledning. Men du har rätt i att jag gjort en lång resa från betongsidan till där jag står nu. Den har gjort många överraskade och kanske ännu fler djupt besvikna. Men varje människa har sin väg att gå.

    Gert

  5. Jagge Nilsson skriver:

    Gert,

    Ingen av oss är ung längre. Detta var ett ganska gott antal år sedan. Du gift man med starka åsikter. Jag redan frånskild en gång. Jag har alltid kallats Jagge, men möjligtvis delade vi inte namn med varandra. Sedan blev du lite av en celebritet medan jag fortfarande är en i den grå massan. Kan inte säga att jag låtit min skugga falla över kyrkporten så många gånger sedan dess heller. Så jag blev uppriktigt förvånad när jag fann denna organisation och att du var en drivande del.

    Jagge

  6. Anneli Magnusson skriver:

    Gert,
    Man vet aldrig, det har ju utgått påbud från påven om att det ska vara diskussion i kyrkan och att katoliker ska våga säga sin mening.
    Alltså bör KM öppna upp för diskussioner om de, vilket de ju hittills varit, är lojala med ledningen.
    Nu tycker jag mig ha märkt att konservativa katoliker är ledningslojala bara när det passar deras åsikter. Men det kan ju vara fördomar från min sida. Så jag instämmer i ditt förvåna mig.
    Anneli

  7. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Jag har inga som helst illusioner vad beträffar Bitte Assarmo.

    KM får bara ytterligare en ny ”politruk”, en finare benämning för biskopspapegoja.

    ”Jag har varit tydlig med var jag står när det gäller de katolska värderingarna i de här frågorna. Det tror jag till stor del har spelat roll, säger hon.”

    Det hörs lång väg att biskop Anders gjort ett riktigt, riktigt fynd i Bitte Assarmo som redan i sin programförklaring låter som om det bara fanns en enda sorts ”katolska värderingar” nämligen de som frodas i den svensk katolska ankdammen.

    Bättre utgångsläge kan inte biskop Anders önska sig dvs ett ett pangläge för ”Husbondens Röst.”

    // Irène

  8. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    När det gäller KV kan biskop Anders nu luta sig bekvämt bakåt ……..Bitte har redan meriterat sig som en utmärkt väldresserad jakthund på OLIKTÄNKANDE KATOLIKER och fått MVG av vår biskop när hon tex i egenskap av chefred för Kulturtidskriften Sankta Birgitta utnämner mig till ”dissident som ifrågasätter de inre och mest heliga av kyrkans trosuppfattningar” anklagar mig offentligt att ha förfalskat hennes mailkonto och inte raderat en kommentar där jag utpekas att ”stå i maskopi med satan” ……..detta samtidigt som jag själv anmodas att tänka på att använda en hövlig ton….

    http://sanktabirgitta.com/debatt/ledare-katolsk-vision-vill-exkludera-vissa-fran-katolska-kyrkans-gemenskap/

    Som sagt biskop Anders kan luta sig bekvämt bakåt ………Bitte kommer att sköta jobbet klanderfritt åt honom…….

    // Irène

  9. Jagge Nilsson skriver:

    Irèné,

    Glädjande nog verkar ju aktiviteten på sankta Birgitta vara minst sagt avsomnad. Det har inte skrivits något där sedan i september. Det är nog en dagslända utan att behöva bry sig om.

    Jagge, en i gänget

  10. Jagge Nilsson skriver:

    Irèné,

    Jag såg hur fruktansvärt du blivit behandlad i kommentarsfälten på sankta Birgitta. Jag vill inte tro att biskopen vet om detta. Men det verkar som han i och med tillsättandet av ny chefredaktör råkat få bocken som trädgårdsmästare.

    Jagge, en i gänget!

  11. Jagge Nilsson skriver:

    Var är egentligen Berit Bylund nuförtiden? Hon var ju en ytterst sympatisk människa med en genuin fingertoppskänsla för tiden och människor. Har vi inom reformrörelsen någon kontakt med henne? Kanske kunde hon erbjudas plats här på bloggen för gästkolumner då och då?

    Jagge, en i gänget

  12. Gert Gelotte skriver:

    Jagge,

    Berit Bylund var med och startade KV. När hon lämnade KK valde hon att även lämna KV. Det var mycket beklagligt, men begripligt.
    Berit vet att hon är välkommen att skriva när hon så önskar.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *