”Oförsvarligt jämföra fattiga människor med kaniner”

DAGEN rapporterar

”Kaninuppfödare arg på påven”

”Han (påven) borde tänka till en extra gång innan har uttrycker sig så och i stället tillåta människor att använda preventivmedel. Jag tycker att det hade varit mycket mera lämpligt än att säga något så dumt, säger Erwin Leowsky, ordförande för den tyska föreningen för kaninuppfödning.”

”Enligt NBC News skriver Erwin Leowsky att han personligen tycker att det är oförsvarligt att reproduktionen bland världens fattigaste människor ska jämföras med kaniners reproduktion, men att han samtidigt enbart har uttalat sig som privatperson och inte som representant för föreningen.”

http://www.dagen.se/kaninuppf%C3%B6dare-arg-p%C3%A5-p%C3%A5ven-1.312306

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på ”Oförsvarligt jämföra fattiga människor med kaniner”

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    detta får mig att tänka på Fritiof Nilsson Piraten. Han konstaterade en gång att det inte går att skriva om en synål utan att någon enögd känner sig träffad.

    Gert

  2. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Varje gång det hoppar en groda ur munnen på påven så är det vi andra som missförstått det hela……

    Nu duggar det tätt med tillrättalägganden ……påven är felfri …….det är oss andra det är fel på som vanligt…. som studsar vid metaforer om katoliker som kaniner och kvinnor som jordgubbar på tårtan etc….

    http://religion.orf.at/stories/2690777/

    http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/papa-filippine-38689/

    // Irène

  3. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    frågan är kanske snarare varför vi bryr oss så mycket om vad påven säger. De som hyllar honom lyfter upp honom på en piedestal. Vi som kritiserar honom hjälper till att hålla honom uppe på piedestalen.
    I det verkliga livet är han bara en äldre herre med en äldre herres åsikter. På Filippinerna blev preventivmedel inte tillgängliga för gemene man genom en reform av kyrkan, utan genom ett politiskt beslut av politiker som slutat upp med att låta äldre herrar med äldre herrars åsikter bestämma.
    När homosexuella når fram till likabehandling och omvärldens respekt är det inte genom att vädja till äldre herrars förnuft, utan genom att de vägrar låta sig förtryckas och genom reformer genomdrivna av politiker som slutat lyssna till äldre herrar med äldre herrars åsikter.
    Det är sekularisering, dvs kyrkans radikala skiljande från staten, som leder till nödvändiga reformer.
    Katolska kyrkan är svansen i en reformprocess där hon borde vara nosen. Men ingenting hindrar att katoliker gör andra val.

    Gert

  4. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”Katolska kyrkan är svansen i en reformprocess där hon borde vara nosen.”

    Ditt bildspråk sällsamt talande och klargörande.

    // Irène

  5. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    NCR formulerar följande slutsats i en ledare om påvens besök på Filippinerna och tvetydiga utalanden om humane vitae och preventivmedel:

    ” If Francis wants the church to be a credible witness, if he wants to be the pastor we think he can be, he needs take us beyond the Humanae Vitae impasse.”

    Exakt så. Påven måste våga säga det som är uppenbart för alla att se – att tidigare påvar haft fel.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *