Förintelseförnekaren Williamson viger Lefebvrepräst till biskop

Richard Williamson som Lefebvre vigde till biskop 1988 och som uteslöts från SSPX 2012 viger Jean-Michel Faure till biskop. Jean-Michel Faure är 73 år och prästvigdes  av Lefebvre 1977 och har också uteslutits från SSPX.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/lefebvriani-lefebvrians-lefebvrianos-39847/

Jean-Michel Faure ses här med Mgr Lefebvre som också var den som prästvigde honom.

// Irène

PS    Att SSPX  representerade den förkonciliära katolska kyrkan och inte accepterade andra Vatikankonciliet är välkänt.

Värt att påminna om att SSPX  i Stockholms Katolska Stift omhuldas  av Ulf Silfverling och Katolsk Observatör . KO låtit översätta åtskilliga spaltkilometrar  med artiklar till svenska i syfte att lobba för SSPX i Sverige.

http://www.katobs.se/art_sspx_b.html

http://www.katobs.se/fakta_sspx_2008.html

Exempel på hur SSPX och Williamson försvaras och KO  gärna varit  förmedlare.

”Varje katolsk biskop är skyldig att underordna sig kyrkans disciplin, och om biskop Williamson uppträder olämpligt måste den Heliga Stolen reagera. Men påven har visat att den faderliga kärleken och barmhärtigheten till och med kan ges åt honom – ja, kanske alldeles särskilt till honom. ”

http://katobs.se/art_reid_sspx.html

Det värsta SSPX vet är religionsdialog och Assisi mötena är en styggelse för SSPX.

Även KO och Ulf Silfverling ogillar Assisimöten  varför Katolsk Observatör  GLADELIGEN lät översätta ett brev till B16 där han varnas för denna styggelse

”Många personer kommer att felaktigt dra slutsatsen att kyrkan nu har givit upp och genom att anamma New Age-mentaliteten erkänner den att att be till Kristus är detsamma som att be till Allah, Buddha eller Manitù. Att islams och animismens polygami, hinduernas kaster eller den polyteistiska animistiska spirtismen … är detsamma som den kristna monogamin, som den ende och treenige Gudens lag om kärlek och förlåtelse.”

http://www.katobs.se/upprop_assisi.html

I en diskussion senaste dagarna på Bengts Blogg ang bla kvinnors roll i katolska kyrkan – där bla Ulf Silfverling  deltagit – påstår jag att Katolsk Observatör representerar den förkonciliära kyrkan.  Så kan  man inte säga anser Bengt Malmgren och  inte heller tycker Bengt  att jag får kalla  Ulf Silfverling för ”mörkerman”.

https://bengtmalmgren.wordpress.com/2015/03/10/kvinnors-kraft-i-katolska-kyrkan-och-spanningsfaltet-kvinnligtmanligt/#comment-4441

Jag måste tillstå att jag inte förstår mig på katolsk debatt i Sverige.

Det är helt OK och accepterat att inom Stockholms Katolska Stift stödja förintelseförnekare och samtidigt ha bemyndigande att kalla sig Katolsk Observatör.  Att stödja reformer i andra Vatikankociliets anda i namn av  Katolsk Vision har  däremot inte  Stiftets bemyndigande att kallas katolskt.

Bara  att lugnt och stilla påpeka en sådan faktisk  skillnad  medför att Katolsk Vision riskerar att anklagas för  ”aggressivt tonläge. ”

Att stödja Williamson är OK.  Att kalla den som gör det för ”mörkerman” är inte OK .

Så lyder dagens evangelium.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Förintelseförnekaren Williamson viger Lefebvrepräst till biskop

  1. Ulf Silfverling skriver:

    Vg läs detta: http://katolskobservator.blogspot.se/2009/01/biskopen-och-frintelsen.html

    Nytt och Noterat var först i hela den svenska pressen att fördöma biskop Williamsons uttalanden, morgonen efter de sändes! I övrigt har inget stöd uttalats för vare sig SSPX eller biskop Williamson, däremot för en försoning, vilket både påve Benedikt och påve Franciskus även önskar. Läs gärna alla våra artiklar i det ämnet, till exempel denna av prefekten för enhetssekretariatet, Newmaninstitutets vän kardinal Kurt Koch: (http://www.katobs.se/art_koch_sspx.html) Jag kommer inte ge mig in något bemötande av trollerilögnerna ovan (http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll) i övrigt.

  2. Irène Nordgren skriver:

    Ulf Silfverling

    ”Nytt och Noterat var först i hela den svenska pressen att fördöma biskop Williamsons uttalanden, morgonen efter de sändes! ”

    Ingen i Stiftet har lobbat så mycket som du och katolsk Observatör för SSPX just på grund av att SSPX stretar emot Vat 2 med näbbar och klor.

    I klartext stretar emot religionsdialog och kvinnors och homosexuellas likaberättigande.

    SVT avslöjande av Williamson därför mest pinsamt i hela (katolska) Sverige för just Katolsk Observatör.

    Och ingen i Stiftet längtar nu så starkt efter ”försoning” med SSPX som du Ulf Silfverling och Katolsk Observatör.

    Dvs ingen i Stiftet längtar så starkt efter FÖRSTÄRKNING i första Vatikankonciliets anda som du Ulf Silfverling och Katolsk Observatör.

    Ingen i Stiftet avskyr och motarbetar konsekvent allt vad religionsdialog heter så starkt som du och Katolsk Observatör.

    Allt positivt som hänt runt Assisimöten mörkar du och Katolsk Observatör.

    Genom att låta översätta ”rätt” artiklar vill du få religionsdialog att framstå som ”New Age”, ”religionssynkretism” och ”trosrelativism.”

    Ingen i Stiftet avskyr och motarbetar så konsekvent kvinnors och homosexuellas likaberättigande som du Ulf Silfverling och Katolsk Observatör.

    Du och Katolsk Observatör har tex TOTALMÖRKAT Vatikanens satsning på Internationella Kvinnodagen !!!!

    Om priset är att stämplas som ”TROLL” av dig Ulf Silfverling för att INFORMERA katoliker i Stockholms katolska Stift om den motståndsrörelse du driver mot reformer inom katolska kyrkan så betalar jag GLADELIGEN detta pris.

    Trollhälsningar

    från Irène

  3. Irène Nordgren skriver:

    Ulf Silfverling du och jag har ju redan 2011 diskuterat fallet Williamson med anledning av att jag stördes av att du under rubrik

    ”SVT vilseleder” på Katolsk Observatör ordagrannt säger

    ”Biskop Williamson har inte förnekat förintelsen, men uttryckt tankar om dess omfattning.”

    Du hänvisade den gången också till din dåvarande allierade Kardinal Dante sällskapet som om detta skulle göra det hela mer trovärdigt

    http://katobs.se/nyh_texttv_sspx.html

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=3832

    Williamson säger ordagrannt i SVT

    ”I believe there where no gaz chambers”

    https://www.youtube.com/watch?v=dHroTk1ahDQ

    // Irène

  4. Adoremus skriver:

    Pk-paniken lyser igenom konciliesekten och dess förgreningar som aldrig förr. En skam att ni kallar er katoliker, men det har vi ju sagt förr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *