En hög präst inom Vatikanen – Krzysztof Olaf Charamsa -gör ett utspel dagen före biskopssynoden och berättar för media att han är homosexuell och lever i en samkönad relation.

”Vatikanen sparkar homosexuell präst”

”Väldigt allvarligt och oansvarigt”. Det blev Vatikanens reaktion efter att prästen  kommit ut som homosexuell.”

http://www.svd.se/vatikanen-fordomer-homosexuell-prast


”Charamsa came out as gay on the eve of a major Vatican meeting to review Catholic teaching on the family ”

http://www.aljazeera.com/news/2015/10/vatican-fires-senior-priest-gay-151003130527272.html

”Father Krysztof Charamsa and his partner Edouard at their press conference.”

http://www.theguardian.com/world/2015/oct/03/priest-with-vatican-ties-sacked-for-being-gay

// Irène

PS  På tiden  att  katolska kyrkan och katolska  biskopar och företrädare förhoppningsvis på synoden   kanske kan  tvingas ta i frågan om  samkönade relationer och i förlängningen  obligatoriskt celibat. Präster behöver också familj oavsett om de är hetero- eller homosexuella. Synoden bör ta sig en titt på regnbågsfamiljer.


Vad skulle hända om alla katolska homo-och hetero-sexuella katolska präster runt om i den universella katolska kyrkan i Afrika , Latinamerika , Asien ,  Europa  osv kom ut ur garderoben samtidigt och bekände att de inte lever i celibat…….?

Hur länge ska  detta 1000 åriga katolska påfund obligatoriskt celibat och det  smusslande som  blivit konsekvensen tillåtas pågå  inom  katolska kyrkan ? Ett påfund  som inte har någon helst grund i urkyrkan.

Spiegel on line 2014

”Det finns ca 14.700 katolska präster i Tyskland och ett  inte obetydligt antal av dessa har älskarinnor.  Berörda kvinnor berättar om hemliga relationer, lidande och skuldkänslor.”

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/priestergeliebte-vom-zoelibat-betroffene-frauen-berichten-a-970557.html

Och hur går det  ihop att homosexuella inte får diskrimineras samtidigt som katolska homosexuella  män inte får bli präster?

SvD 2005

”Alla som är öppet homosexuella eller har ”djupt rotade gaytendenser” samt sympatiserar med gayrörelsen stoppas nu helt från det katolska prästerskapet. Hittills har kyrkan tolererat homosexuella präster så länge de lever i celibat. Men framöver spelar celibatet alltså ingen roll: den som på något sätt ger uttryck för homosexualitet får inte bli katolsk präst.”

http://www.svd.se/homosexuella-ska-bannlysa

2014 på KV blogg

Präst och homosexuell

2010 på KV blogg

David Berger, känd tysk thomist utesluten ur påvlig akademi pga sin homosexualitet

David Berger kastar LJUS ÖVER (den katolska) VÄRLDEN

Kommer David Berger avskedas som religionslärare?