100 000 kronor till ett spektakel

Vänner,

katolska stiftets organisation Respekt har beslutat skänka 100 000 kronor till barnmorskan Ellinor Grimmark, som bidrag till hennes rättegångskostnader.

Grimmark är barnmorskan som sökte jobb på en avdelning där aborter och preventivmedelsrådgivning ingår i arbetsuppgifterna. När hon meddelade att hon inte vill delta i vare sig abort- eller preventivmedelsverksamhet fick hon inte jobbet, vilket är högst rimligt. Den som söker ett arbete, men bara vill utföra delar av det kan inte räkna med att bli anställd.

Ellinor Grimmark kräver samvetsfrihet och anser sig diskriminerad när hon inte själv får bestämma vilka patienter hon vill hjälpa och vilka hon vill slippa. Denna ståndpunkt driver hon utan framgång genom det svenska rättsväsendet. Förklaringen är enkel. Ellinor Grimmark har samvetsfrihet. Ingen tvingar henne att söka jobb på en kvinnoklinik där aborter och preventivmedel ingår i arbetsuppgifterna.

Grimmarks processande är ett spektakel som det är upprörande att katolska stiftet väljer att delta i.

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/abortvagrande-barnmorska-vadjar-om-bidrag/

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 svar på 100 000 kronor till ett spektakel

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène Nordgren on 24 Maj 2017 at 23:10 # edit this
    Gert

    Utmärkt ! ”Spektakel” är ordet.

    Detta visar åter med all önskvärd tydlighet att det inte är den enskilda barnmorskan Ellinor Grimmarks samvete det handlar om.

    Hennes arbetsgivare Jönköpings Landsting betalar hennes specialistutbildning till barnmorska som hon gladeligen tar emot för att därefter inte ställa upp på samma arbetsgivares arbetsvillkor. Hon har fått en utbildning betalad mot löfte att hon ska arbeta i landstinget utan att informera de som betalar att hon vägrar aborter och att befatta sig med preventivmedel.

    Det blir precis de jätterubriker som varit en strategi från början av Ellinor Grimmark och hennes juridiska ombud då de önskade att driva ärendet till EU domstolen -och då krävs först ett nej i sista svenska instans.

    Hade Ellinor Grimmark inte med vilja åstadkommit rubriker hade kanske hennes landsting kunnat lösa hennes samvetsnöd som det görs i Norge.

    Men då hade det ju inte heller funnits samma utmärkta arbetstillfälle för Ruth Nordström – vd för anti-abortorganisationen Provita med nära samröre med Pro-liferörelen – för vilken Ellinor Grimmark är Gefundenes Fressen. Ruth Nordström ligger även bakom organisationen Scandinavian Human Rights Lawyers, som bland annat samlar en grupp jurister, frikyrkopastorn Stefan Swärd, kristdemokraten Tuve Skånberg och Ja till livets tidigare ordförande Tomas Seidal i arbetet för »mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet« i Skandinavien. För det här är den nya fronten för abortmotståndet – mänskliga rättigheter”

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=22899

    // Irène

  2. Gert Gelotte skriver:

    Staffan Wadström,

    jag har raderat ditt inlägg eftersom du inte diskuterar i sak. Du är välkommen att skriva, men i sak. Dvs:

    1. Vilken abortlagstiftning skulle vara bättre än den nuvarande?
    2. Är Ellinor Grimmark diskriminerad? Om ja, på vilket sätt?

    Gert Gelotte

  3. Irène Nordgren skriver:

    Staffan Wadström

    Jag vill lägga till ytterligare en fråga.

    Är det godtagbart att en barnmorska vägrar medverka till att förebygga oönskade graviditeter?

    // Irène

  4. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    som en del av er säkert lagt märke till har jag nu raderat ytterligare ett inlägg av Staffan Wadström. Jag vill gärna förklara varför.
    När vi startade Katolsk Visions blogg trodde vi i vår naivitet att det skulle gå att föra varje debatt – även med personer som inte tillförde något i sak utan i stället försökte förstöra samtalet. Tyvärr är det ju så att några använder webben för att få skälla av sig.
    Efter några år insåg vi/jag att det är meningslöst att försöka vrida en debatt rätt när motparten inte är intresserad. Varje försök ger bara anledning till nya utbrott.
    Numera avbrytar jag direkt och raderar inlägg som inte är seriösa. Det hotar ingens yttrandefrihet. Staffan Wadström och andra är fria att yttra sig , men jag är inte skyldig att publicera deras yttranden.

    Gert Gelotte

  5. Staffan Wadström skriver:

    Tråkigt att du och ni som driver denna sida använder ert övertag som ägare av sidan till smutskastning. Visst, vi tycker olika i de flesta frågor.
    Handlar det om att förstöra en debatt att ni får lite mothugg? Publicera istället så kan läsarna själva bedöma!

  6. Irène Nordgren skriver:

    Staffan Wadström

    Läsarna kan själva bedöma vad din ovilja står för att inte vilja besvara de 3 frågor du fått.

    // Irène

  7. Gert Gelotte skriver:

    Staffan Wadström,

    vi tar gärna emot mothugg i sak, dvs argument, men påståenden utan argument, råskäll och allmän pajkastning är vi inte intresserade av.

    Gert

  8. Staffan Wadström skriver:

    Men snälla redaktören,

    visa då vad detta råskäll och allmän pajkastning består av.
    Jag har reagerat på en radda av både oförskämda, och ibland djupt felaktiga argument, som både du och Irene levererat. Kraven på argumentation gäller väl er också, eller?

  9. Irène Nordgren skriver:

    Staffan Wadström

    Som sagt . Börja med att besvara våra 3 frågor utifrån dina ”riktiga” argument.

    // Irène

  10. Jonas M skriver:

    Abort är inte barnmorskans huvuduppgift utan det är att medverka vid barnafödslar. Lagstiftarens uttryckliga mening när abortlagstiftningen infördes var att samvetsfrihet skulle råda. För övrigt går det inte att jämföra preventivmedel med abort utifrån ett katolskt perspektiv.

    För övrigt är det stor brist på barnmorskor – varför då säga nej till kompetent personal. Och denna brist beror inte på en kraftig ökning av antalet aborter, de minskar tack och lov.

  11. Irène Nordgren skriver:

    Jonas M

    ”Abort är inte barnmorskans huvuduppgift utan det är att medverka vid barnafödslar.”

    Ja, men nu är det så att jag uppfattat att Ellinor Grimmark sett som sin huvuduppgift att arbeta som martyr.

    // Irène

    PS Tack och lov att Gud inte är katolik och delar det ”katolska perspektivet på preventivmedel”.

  12. Jonas M skriver:

    Ju fler martyrer desto bättre i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *