Vatikanens 3:e mäktigaste man: våldtäktsman/fanstyg!

Vatikanens ekonomichef, världens tredje mäktigaste katolik, kardinal George Pell står anklagad för flera sexuella brott mot pojkar i Australien. Bland annat en våldtäkt på pojke. DN idag.

Han har själv lett utredning av sexuella övergrepp i Australien och säger att han ska resa till Australien och starkt förvara sig.

Jo, jag tackar jag. Och det tror jag inte mycket på.

Bura in fanstyget.

Hur har han kunnat avancera till sin position?

När ska världen slippa höra om dessa katolikers dåd? Deras perversa böjelser? Alla dessa perverterade homopräster (i skillnad till vanliga hederliga homosexuella)!  Kanske det ändå är en grupp som ska klassas som svensk nationell minoritetsgrupp. De har förvisso inget språk gemensamt men de har en tystnadskultur och det är också ett språk. Och internationellt har de en kultur av övergrepp.

Om nu Sveriges nye kardinal vill evangelisera Sverige så kanske det blir svårt med tanke på att svenskarna ideligen ska läsa om detta: katolska prästers våldtäkter på barn. Då hjälper det inte hur from, enkel, inställsam, beskedlig och vänlig man vill framstå. Det hjälper inte heller att man omger sig med devota, inställsamma eller fjäskande människor som vill framstå som regelmässigt perfekta katoliker. Eller en katolsk press som vill hålla på minoritetskulturen. Svensken är vänlig men inte dum. Varför låta sig evangeliseras av undersåtar till en kultur som håller tyst om pedofili? Som jag ser det: katolska kyrkan har ingen rätt och ingen som helst chans framöver om de inte släpper taget för fritt fall…men återkommer i sann gemenskap med mänskligheten och övriga troende.

G-d har aldrig bott i en kyrka.

G-d bor i Alltet.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Vatikanens 3:e mäktigaste man: våldtäktsman/fanstyg!

  1. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag delar din ilska över hur kyrkan har hanterat pedofilskandalerna och det är bra att Pell ställs inför domstol. Låt nu processen ha sin gång. Döm honom inte på förhand. Det är ju tänkbart att Pell är oskyldig och utsatt för förtal. Sådant har hänt förr.

    Gert

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    gert,

    Ingen rök utan eld. Speciellt inte på dom nivåerna. Vad skulle offren vinna på det…enorma skadestånd? Nja Gert. Karln är redan dömd.

    Agneta

  3. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    man kan vara arg utan att vilja lyncha. Låt domstolen avgöra om Pell är skyldig eller inte.

    Gert

  4. Staffan Wadström skriver:

    Hade det bara varit ett enstaka fall hade man kanske kunnat haft en så mild inställning som Gert, men det är ju en ändlös räcka av sex- och pedofilskandaler inom KK. Något är uppenbarligen fel i denna kyrka, eller?

  5. Gert Gelotte skriver:

    Staffan,

    ja något är uppenbart fel. Men skuld är personlig och ingen skall dömas på blotta anklagelsen.

    Gert

  6. Jag tror inte det har något större betydelse att vara moralisk eller indignerad över att döma i förtid. Jag känner inte honom personligen och han är redan uthängd för miljarder människor. Skadan är i rullning och skadan för Vatikanens del är redan skedd.
    Men det kan vara en utmärkt sak för obskyra makter att göra en ”cover up” genom att låta en pedofil utreda andra pedofiler som…obs eventuellt…i detta fall.

    Sedan är jag hiskeligt irriterad över att man talar om att Sverige behöver evangeliseras utifrån de facto att man gör cover ups i G-ds namn när det gäller pedofiler. Det vore intressant om katoliker blev ett nationellt minoritetsfolk då kanske de lade av med sin högmod och arrogans.

    Agneta

  7. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,
    ibland är det viktigare att stå upp för det som är rätt och riktigt än att få betydelse – ibland. För mig är fallet Pell ett sådant fall. Låt oss inte yla med vargarna innan skuldfrågan är utredd.

    Gert

  8. Nämen Gert…

    SMILE och aooooohhhhh (yl)

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *