Netanyahu vill utestänga Al Jazeera från Israel



Al Jazeera Media Network logo is seen on its headquarters building in Doha, Qatar.

Premiärminister Netanyahu lovade igår onsdag 26 juli att se till att Al Jazeeras kontor i Jerusalem måste stänga igen. Netanyahu anklagar Al Jeezera för att provocera fram våld under spänningarna på Tempel Berget.

Om det inte går att med nuvarande lagstiftning stänga Al Jeezeras kontor så kommer Netanyahu ordna att en sådan lagstiftning kommer till stånd som utestänger Al Jazeera från Israel.

http://www.haaretz.com/israel-news/1.803677?utm_content=%2Fisrael-news%2F1.803677&utm_medium=email&utm_source=smartfocus&utm_campaign=newsletter-daily

// Irène

PS Jag har följt händelseförloppet på Tempelberget senaste veckan via Al Jazzera som dagligen för hela världen visat upp palestiniernas i Jerusalem fredliga demonstrationer och böner vilka till slut gav resultat och fick Netanyahu att inse att om han inte monterar ned alla metalldetektorer och övervakningskameror före morgondagens fredagsbön i Al Aqsa moskéen så riskerar han våld och blodsutgjutelse. En jätteseger för palestinier som jublar i Jerusalem.

Uppenbart är att det råder olika uppfattningar om vad som menas med demokrati.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Netanyahu vill utestänga Al Jazeera från Israel

  1. Irène Nordgren skriver:

    Al Jazeera rapporterar om sammandrabbningar vid Al Aqsa moskéen och om ökat säkerhetspådrag och om tårgasanvändande ….. Oron kvarstår inför morgondagens fredagsbön…….”Trots att metalldedektorerna är borttagna vill regeringen tona ned palestiniernas segermanifestationer och markera med ökat säkerhetspådrag och visa vem som alltjämt bestämmer i Östra Jerusalem ……”

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *