Lyssna på historikern Yehuda Bauer i gårdagens Agenda vars viktiga budskap bla går ut på att islamofobi och antisemitism måste bekämpas SAMTIDIGT ! Viktigaste allierade mot radikal islam är icke radikala muslimer !

”Den 93-årige historikern Yehuda Bauer är en av talarna på Förintelsens minnesdag i Stockholm. Han ses som en världens ledande auktoriteter på folkmord. I en intervju för Agenda säger han att de som är bäst på att motarbeta antisemitism från Mellanöstern är de som själva kommer därifrån.”

” Dagens radikala islam skiljer sig från vanlig islamsk tro. Radikal islam är våldsamt antisemitisk och upprepar nazisternas ideologi. Det återkastas förstås bland migranter som kommer till Europa. Att betrakta migranterna som en grupp är ett stort misstag. Men visst finns det antisemitism bland dem.”

”Här finns ett verkligt problem. Om migrationen leder till ökad islamofobi i lokalbefolkningen, alltså hat mot muslimer, blir det en grogrund för antisemitism. För när det finns hat mot muslimer blir motreaktionen att hata tillbaka. Och eftersom judar är måltavla för radikal islam, så får man ett eko av det. Vad som behövs är att bekämpa både islamofobi och antisemitism samtidigt, säger Yehuda Bauer i Agenda.”

”Radikal islam hävdar att Washington, Paris, London, Berlin ska bli muslimska städer. Det är detsamma som nazisterna ville åstadkomma. De är radikalt antidemokratiska rent principiellt, inte bara i praktiken.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/93-arige-professorn-attacker-mot-judar-ar-attacker-pa-hela-samhallet

https://www.svtplay.se/agenda