Yehuda Bauer ”Ökad islamafobi grogrund för antisemitism.”

Lyssna på historikern Yehuda Bauer i gårdagens Agenda vars viktiga budskap bla går ut på att islamofobi och antisemitism måste bekämpas SAMTIDIGT ! Viktigaste allierade mot radikal islam är icke radikala muslimer !

”Den 93-årige historikern Yehuda Bauer är en av talarna på Förintelsens minnesdag i Stockholm. Han ses som en världens ledande auktoriteter på folkmord. I en intervju för Agenda säger han att de som är bäst på att motarbeta antisemitism från Mellanöstern är de som själva kommer därifrån.”

” Dagens radikala islam skiljer sig från vanlig islamsk tro. Radikal islam är våldsamt antisemitisk och upprepar nazisternas ideologi. Det återkastas förstås bland migranter som kommer till Europa. Att betrakta migranterna som en grupp är ett stort misstag. Men visst finns det antisemitism bland dem.”

”Här finns ett verkligt problem. Om migrationen leder till ökad islamofobi i lokalbefolkningen, alltså hat mot muslimer, blir det en grogrund för antisemitism. För när det finns hat mot muslimer blir motreaktionen att hata tillbaka. Och eftersom judar är måltavla för radikal islam, så får man ett eko av det. Vad som behövs är att bekämpa både islamofobi och antisemitism samtidigt, säger Yehuda Bauer i Agenda.”

”Radikal islam hävdar att Washington, Paris, London, Berlin ska bli muslimska städer. Det är detsamma som nazisterna ville åstadkomma. De är radikalt antidemokratiska rent principiellt, inte bara i praktiken.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/93-arige-professorn-attacker-mot-judar-ar-attacker-pa-hela-samhallet

https://www.svtplay.se/agenda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Yehuda Bauer ”Ökad islamafobi grogrund för antisemitism.”

  1. Erik Westerberg skriver:

    Ytterligt kloka ord av Yehuda Bauer. Som gammal religionslärare på Komvux kan jag konstatera två saker:

    Det stora flertalet elever både med kristen och muslimsk bakgrund kan idag skilja på samtida judendom och samtida sionism. Det stora flertalet gör det också bättre nu när inte minst evangelikal kristen sionism blivit en storpolitisk och regionalpolitisk aktör.

    Däremot finns ett fåtal radikaliserade som jag tror är helt bortom räddning och som precis som många nazister helt enkelt får en sexuell kick av att slunga antisemitiska ord och antydningar omkring sig. För länge sedan har jag lovat att aldrig tillåta dessa diskursiva gravskändare in i klassrummet och hittills har jag alltid haft skolledningar med mig.

    Det finns naturligtvis en fara att denna islamistiska antisemitism går under jorden eller ännu värre tillåts som uttryck för någon slags muslimsk normalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *