Ingvar Fogelqvist det ringer klockor…… varningsklockor!

5 mars i Aktuellt diskuterade muslimernas ansökan om böneutrop i moskén i Växjö med bla biskopen i Växjö Stift Fredrik Modeus och Ann Heberlein (M) som båda företräder motsatt uppfattning i frågan om religionsfrihet i allmänhet och böneutrop i synnerhet. Betyder religionsfrihet att slippa eller möjliggöra böneutrop ?

Biskop Modéus argument att tillåta böneutrop bla

-Jag är kristen och utifrån min kristna tro vill jag möta andra människor med gästfrihet och generositet.

https://www.youtube.com/watch?v=N9SPG3f0E8A

Smålandsposten 22 maj

”Magnus Karlsson: ”Vi har anledning att vara självkritiska”

”Det här är bakgrunden: Tipset kom till redaktionen från en mångårig lokalpolitiker.”

http://www.smp.se/debatt/magnus-karlsson-vi-har-anledning-att-vara-sjalvkritiska/

Idag 22 maj går kyrkoherde Ingvar Fogelqvist ut med ett meddelande på församlingens hemsida under rubrik ”Angående kyrkklocka i katolska församlingen i Växjö”
Meddelandet överensstämmer inte med hur kyrkoherden uttryckt sig tidigare och som avslutas med orden ”Tilläggas kan, att denna händelse för 25 år sedan inte har särskilt mycket att göra med muslimernas tillstånd nyligen till böneutrop.”

http://www.sanktmikael.se/

// Irène

PS Det hade varit klädsamt om också kyrkoherden hade sagt som Smålandsposten ”Vi har anledning att vara självkritiska”
Men icke ! Istället blir det ett försvarstal. Det är ju just det faktum att muslimer fick tillstånd till böneutrop och att kyrkoherden till att börja med fick det att låta som att underförstått i samma veva katoliker fick avslag till klockringning som var anledning till att kyrkoherdens budskap om orättvisa gick ut över världen.
Inte bara pinsamt utan även farligt – nu inför valet – om inte kyrkoherden inser att han ordentligt spätt på islamofobiska tendenser i det svenska samhället.
Det hela blir inte heller bättre av att Smålandsposten uppgett att det var en fd KD regionpolitiker och medlem i katolska församlingen som tipsade Smålandsposten och som måste ha jublat över genomslagskraften av att få ut Kristdemokraternas budskap om böneutrop med hjälp av Ingvar Fogelqvist inte bara i Sverige utan hela världen ……
Men kyrkoherde Ingvar Fogekqvist väljer att blunda och slå dövörat till…..

Ingvar Fogelqvist det ringer klockor…… varningsklockor!

Det vore klädsamt med ett uttalande inte bara av en biskop i svenska kyrkan utan också av en biskop i katolska kyrkan…..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ingvar Fogelqvist det ringer klockor…… varningsklockor!

  1. Irène Nordgren skriver:

    Sveriges Radio MEDIERNA summerar alla turer i press och media kring Klockringningen i Växjö och chefredaktören för Smålandsposten konstaterar ”att det gick för fort med publiceringen.”

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=6964551

    // Irène

    PS Katolska kyrkans manipulativa roll i alla turer kring klockringningen blir successivt allt tydligare Nu hävdar Ingvar Fogelvists företrädare Paul Redmond från Storbrittanien att han blivit felciterad och Ingvar Fogelqvist menar att han blivit missförstådd.

    I nedanstående intervju går det dock att själv lyssna och bedöma hur det lät i början när Ingvar Fogelqvist ombeds att delge sin reaktion på att Stiftelsen Växjö muslimer fått tillstånd till böneutrop.

    – Jag kom att tänka på då att vi långt tidigare själva hade gjort ansökan om att få ha klocka här i Sankt Mikaels församling i kyrkan men det blev avslag då.

    – När var det här?

    -Ja det var ganska länge sedan på 90-talet.

    -Hur tänker ni agera nu ?

    -Ja spontant har vi funderat på om vi kan komma in med en ansökan igen eftersom tydligen har reglerna ändrats…….. Kanske bara en fråga om rättvisa …

    https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/v%C3%A4xj%C3%B6-muslimer-f%C3%A5r-ha-b%C3%B6neutrop-n%C3%A5got-som-nekades-katolska-kyrkan-p%C3%A5-90-talet-3970138

    Som sagt var det ringer i alla fall i mina öron starka varningsklockor från Sankt Mikaels katolska församling i Växjö !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *