”Skarp kontrast till hbtq-fientlig våg”

SvD 2 okt ”Transkvinnan Petra de Sutter har svurits in som vice premiärminister i Belgien – den första transpersonen på en så hög politisk post i Europa. Det bryter mot en skarp hbtq-fientlig trend i Europa just nu.”

 ”Hon har alltid varit öppen med sin transidentitet, och har aldrig någonsin försökt dölja den under sin långa akademiska och politiska karriär. De Sutter är läkare och professor i gynekologi i botten, och har länge synts i den offentliga debatten i frågor om jämställdhet och hälsa. Hon var också föreståndare för en stor fertilitetsklinik i staden Gent.”

https://www.svd.se/skarp-kontrast-till-hbtq-fientlig-vag/i/senaste

https://www.petradesutter.be/on_becoming_humans_of_the_eu

// Irène

PS 

5 okt Konservativa ”förkonciliära” Life Site med John Henry Westen (som gärna hyllar alla motståndare till påve Franciskus) visar sin kränkande respektlöshet  genom att genomgående vägra skriva ”hon”. 
”The appointment of Petra de Sutter as Deputy Prime Minister of Belgium has made him the first transgender minister in Europe. A member of Belgium’s green party, de Sutter’s promotion also means that he is now the most senior transgender politician in Europe. ”
https://www.lifesitenews.com/news/transgender-man-appointed-deputy-prime-minister-of-belgium

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Skarp kontrast till hbtq-fientlig våg”

  1. Charlotte åkerlind skriver:

    Varma gratulationer till Petra von Sutter! Likaså till ett klokt Belgien och slutligen tack till Irene som informerar!

    Charlotte Åkerlind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *