Nancy Pelosi – en sann katolik

House Minority Leader Nancy Pelosi (D-Calif.)

Lyssna på  Nancy Pelosi när hon får frågan hur hon som katolik kan stödja samkönade äktenskap.

”Min religion tvingar mig – och det är därför jag älskar den – att ta ställning mot varje form av diskriminering i vårt land och jag uppfattar detta (att inte tillåta samkönade äktenskap )   som diskriminering och dessutom mot konstitutionen. Därför var det en stor dag när president Obama gav samkönat äktenskap sitt stöd. ”

http://cnsnews.com/news/article/pelosi-her-catholic-faith-compels-her-support-same-sex-marriage

// Irène

PS  Så talar en sann katolik.  Mot henne har inte kardinal Dolan och co en chans.

Kardinal Dolan borde som kyrklig företrädare applådera president Obama  – det etiska valet att ha sex inom eller utanför äktenskapet kommer i  jämställdhetens namn också kunna KRÄVAS av HBT folket.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nancy Pelosi – en sann katolik

  1. Jack skriver:

    Vad och vem är en ”sann” katolik? Vem definierar svaret, om det finns något?
    ”Allt är ju relativt” för att citera katolsk Visions bloggare de senaste åren.

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Jack,

    Du har rätt. Ingen kan definiera förutom Gud om Gud nu sorterar. Jag menar det blir ju en massa bokföring o ett rätt gediget arkiv eftersom det finns många kristna o katoliker. Sedan har Gud att göra med andra religiösa människor som på jorden anser sig ha en annan gud. Det kanske finns tolkar i himlen?

    Primitivt tänkande, eller hur?

    Då bör det vara lika primitivt med de som här på bloggen anser oss inte vara katoliker.

    Eller hur? Lika primitivt… n’est ce pas?

    Bättre att se till kärleksfullhet och där vinner både Obama o Nancy som dessutom inte högmodigt sätter sig över det dubbla kärleksbudet.

    Agneta

  3. Jack skriver:

    Vad menar du med ”Gud” och ”tolkningar”. Det är väl subjetika begrepp?

  4. agneta sofiadotter skriver:

    Jack,

    Om du liksom jag menar att ingen människa kan definiera vem som är sann katolik eller icke så återstår frågan hur kan då en människa ifrågasätta någons tro?

    Haha… du säger nog att kyrkan kan granska människors tro …för kyrkan är inget människopåfund.

    Men det tycker jag att det visat sig att kyrkan till stor del är. För att som vanligt bli ilsket övertydlig (ursäkta!):att bränna kvinnor på bål eller att prelater sliter sönder barns kroppar som har använts … som objekt… för prelaters sexlust är inte Jesu verk. Det hände i kyrkan. Det är människopåfund. En gång detta i kyrkan finns därefter människopåfundet reellt i kyrkan o kan delvis vara kyrkan. Enkel logik. Var är kyrkans tro? Var är den sanna kyrkan? Vem kollar?
    Svar: exempelvis reformrörelserna inom RKK som utgör en ny typ av inkvisition (jag känner det som Jesu vrede- helig ilska)

    Aha…säger kanske du… det finns katekesundervisning. Den kollar tron.

    Tyvärr det ger jag inget för.Hade den varit ordentligt kristen skulle kyrkans konvertiter/konfirmander/övriga rasat mot kyrkans ynklighet när det gäller att ex. dölja pedofili. Friskt hade det varit med en Jesusmanifestation mot katolska kyrkans döljande av brott! Sjukt är att utesluta kristna homosexuella för att sedan tratta runt i en så kallad Jesusmanifestation. Återigen en kyrka/kristenhet delvis som människopåfund! Så katekesundervisning kan vara spel för gallerier. Det är mycket få som konverterar i Sverige… ett hundratal om året. Varför är det så kan man undra.

    För att den gode Krister nu inte ska tro att jag menar att hela kyrkan är fel så säger jag: nej,naturligtvis inte. Men en delvis sjuk kropp måste helas likväl.

    Din märkliga fråga:

    Är ”Gud” subjektivt … o är tolkningar ”subjektivt”.

    Självklart vad skulle det annars vara?

    Objektivt?

    Säger mig nada nada o pannkaka godnatt. Var är objektiviteten? Hos någon kyrkofader kanske du menar…
    Åh, come on…

    Men för att jag inte ska tala i ditt ställe … vad menar du med dina frågor?

    ps: vi kanske måste flytta dialogen om det utvecklas till en vettig dialog eftersom detta ligger under Irenes textinlägg o ämnet kan riskera att flyta än hit o dit. Bättre då att jag tar ansvar under mitt inlägg. Om nu det kan bli en vettig dialog.

    Agneta

  5. agneta sofiadotter skriver:

    Tillägg/korrigering

    Naturligtvis kan inte heller en reformrörelse avgöra vem som har en sann tro… är sann katolik.
    Däremot är det intressant att reformivrarna (Österrike, USA:s ordensystrar, Tyskland, Irland, Wir sind Kirche etc etc) har fått en bumerang i sin hand o granskar kyrkans tro o handlande: nu utgör vi den heliga inkvisitionen. Måtte vi vara kloka nog att minnas Jesu kärlekslära o 10 Guds bud. Det som kyrkan så ofta glömt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *