SSPX anklagade för pedofili i flera länder se UG ikväll.

konstnär Thomas Leeroy

Så var det dax igen. Nya grova pedofilanklagelser  i flera europeiska länder. Även Frankrike. Och jag vill skicka en erinran av ett samtal som jag hade med biskopens nära samarbetspartner fader Pascal Rene Lung som i ett samtal nu snart 20 år sedan menade att det var förfärligt synd att övergrepp i Frankrike kom till medias kännedom eftersom kyrkan bäst klarar upp detta internt. Jag tror inte att du fader Pascal var ensam om att tycka detta, det tyckte nog även den stora massan av kyrkans präster eftersom pedofili fortsätter att komma upp till ytan men dock inte via kyrkans hjälp utan via just typ uppdrag granskning! Se uppdrag granskning ikväll. Tack gode G-d för media! Och låt oss be för de präster som vill dölja dessa sataniska handlingar!

Jag vill även passa på att tacka den kvinna som vågade skriva anklagande brev till den franske kyrkoherden nu avliden … i St Thomas… i Lund… som hade för vana att hälsa korgossar med att röra vid deras gylfar. Den kvinnan försökte påpeka detta ofta men blev förlöjligad av den dåvarande kyrkoherden (samma som nu är avliden). Jag vet inte om någon annan av prästerna hade civilkurage nog att stödja henne. Troligtvis inte en enda för det kom aldrig upp till ytan. Och församlingen varav många visste om det…. sa inte ett ljud. Jag förmodar att många som läser detta menar att det är förfärligt att jag drar upp detta till ytan och att han var ju såååå snäll den homosexuelle kyrkoherden som rörde vid gylfar. Och rar ….

Skam på er, säger jag. Och varför skulle jag inte skriva om detta? Låt det ropas ut från taken när barn far illa…. eller vuxna!

Uppdrag gransknings team attackerat av katolsk församling | SVT …

Prästers sexövergrepp mot barn tystades ned – Sydsvenskan

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på SSPX anklagade för pedofili i flera länder se UG ikväll.

  1. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Åter ett sammanträffande mellan SVT granskning / nyheter och vatikanska nyheter…….

    Kvällens Uppdrag Granskning sammanfaller med gårdagens vatikanska nyhet om att Franciskus börjar öppna dörren åt SSPX …….

    ”With a letter signed by Cardinal Müller and Monsignor Pozzo, Francis authorizes bishops to validate weddings celebrated by the priests of the Society of St. Pius X”

    http://www.lastampa.it/2017/04/04/vaticaninsider/eng/the-vatican/the-popes-step-towards-lefebvre-their-weddings-are-valid-and-lawful-PrunUW4rG5ZJrOIqXw8qoI/pagina.html

    // Irène

  2. Agneta skriver:

    HEJA det sekulariserade Sverige! Heja uppdrag granskning!

    Och när det gäller påven… är det rätt att vi inte vet om han är en slug räv eller någon som vill trots allt åstadkomma reformer? Är det rätt att låta oss i denna mörka tid leva i ovisshet? Är det inte snarare bara ett lurigt översitteri och politiskt spel? Varför ens syssla med SSPX ? Vad medför det för gott i en värld som kanske går under inom en snar framtid?

    Agneta

  3. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Nyheten om Sveriges Television och kvällens Uppdrag Granskning – som tycks vara del 1 av 2 – har redan spritt sig i media.

    ”An explosive report airing tonight on Swedish television charges that the traditionalist Society of St. Pius X knew about at least three cases of its priests being accused of sexually abusing minors, but failed to enforce a ’zero tolerance’ policy. An alleged victim told Crux he believes the Vatican should have done more to hold the society accountable.”

    Jag tror inte Franciskus känt till övergreppen inom SSPX inför gårdagens utsträckta hand…..

    Men idag blir han varse…….

    Pseudonymen ”Andre” i kvällens program

    ”The 37-year-old survivor spoke with Crux over the phone, using the pseudonym “Andre,” the name which the makers of the program Uppdrag Granskning, produced by Sveriges Television, also employed.
    Andre said that although he has little faith in the CDF, he also has no reason to believe Francis knows about the cases of sexual abuse within the society.”

    https://cruxnow.com/global-church/2017/04/05/report-charges-cover-traditionalist-society/

    // Irène

    PS Historien upprepar sig. SVT informerar påven i Rom ………

    Det är prästbristen som är roten till det onda. Man tager vad man haver….. Och det man har av prästkandidater är ofta inte mycket att hänga i julgran……

    Situationen är katastrofal i tysktalande länder. I det läget är det lockande att snegla åt SSPX kufar till präster som lockats till ett sällskap där det är garanterat fritt från kvinnor…..Till ett sällskap där liturgiformen förbjuder kvinnor att ens komma i närheten av altaret ….

    Inom SSPX tillåts inte flickor ministrera osv. Det säger sig självt att det är en mycket speciell kategori män som på 2000-talet attraheras av att tillhöra ett sällskap som är utpräglat kvinnofientligt men vars liturgiska klädkod samtidigt ger möjlighet till klänning i spets och brodyr…..

    // Irène

    PS Till kategori kuvar hör kardinal Müller som från börjat inte gillat SSPX men som ändrat sig…….Han är ju själv anklagad för att som biskop ha mörkat sexuella övergrepp i Regensburg …….

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=18609

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=22094

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=22452

  4. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    jag har sett programmet (del 1) i förväg för att kunna skriva en kommentar. Den publiceras i morgon klockan sju på SVT Opinion.

    Gert

  5. Erik Westerberg skriver:

    Vänner!

    Förvisso gläder jag mig över att Ali Fegans spade åter börjat gräva i SSPX och dess ännu(!) extremare utbrytarorganisations dynga. Problemet är dock att sällskapet är en förvrängd spegelbild av ”moderkyrkans” låt vara mindre exterma homosociala hemlighetskultur.

    Mig veterligt skär inte Troskongregationens och biskopsämbetenas vakter (ännu?) upp däcken på journalisters hyrbilar eller slår fotografer till marken. Dock, dörrar slår igen, arkiv får nya lås, papper kommer bort och – inte minst – förflyttas gamla förövare till ett skrivbord i källaren.

    I den orden jag en gång tillhört göms nu i skrivande stund ärkestiftet Los Angels mest notoriske förövare undan som ”assisterande arkivist” i ordens nationella högkvarter i USA. Visserligen är arkivisten idag 70+ och brotten tyvärr preskriberade i Californiens alla domstolar, men tystnad och diskretion är som bekant kyrkans och maffians gamla adelsmärke, ”ómertà”… Vill eller vågar Franciskus utmana denna kultur?

    Erik Westerberg

  6. Agneta skriver:

    Gert

    Länka den hit till KV. Är du snäll…

    Agneta

  7. Återigen måste jag fråga mig efter att ha sett programmet: hur korkade är en hel del präster? Irene du nämner: ”Det är prästbristen som är roten till det onda. Man tager vad man haver….. Och det man har av prästkandidater är ofta inte mycket att hänga i julgran……” och du har nog rätt. Men den där prästen som i programmet låtsades som att han inte kunde engelska är ett bra exempel på att alla hästar står inte inne boxen… sas.

    Och hur intelligent är det idag med tystnadskultur?

    Detta blir i långa loppet kyrkans fall: prästbristen och ett stort antal bedrövliga prelater. Å andra sidan så får församlingarna de präster de ber om och det säger en hel del om församlingsfolket. Vill katoliker ha en tystnadskultur så får de det. Läser de i stort antal KV men vågar inte skriva… är de själva samma kålsupare (prästsupare) som prästen som låtsades inte kunna engelska.

    Och Gert, bra inlägg!

    Agneta

  8. Erik Westerberg skriver:

    Tack, Gert, för vad du skrivit på svt opinion, håller helt med dig både om Ali Fegans journalistiska integritet och om kravet på att få se tydliga kopplingar ”upp” till påven.

    Erik

  9. Agneta skriver:

    Läs

    http://dackeinstitutet.se/att-skapa-man/

    Här nynazister och SSPXtrogna… säg om jag har fel?
    Är det detta Vatikanen i såna fall får med badvattnet?
    Jag råder er att googla på Dackeinstitutet.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *