Marken vi går på har ingen tro

Vänner,

När vi säger att Sverige är ett kristet land menar vi att Sverige domineras av kristen kultur. Men påståendet att Israel är ett judiskt land betyder något annat. Det betyder att Israel är ett land för judar där endast judar har fulla medborgerliga rättigheter. Ett sådan anspråk godtar vi inte i något annat sammanhang, så varför godtar vi det i Mellanöstern? Är inte palestinier människor med mänskliga rättigheter. Om detta skriver jag i dagens 6/10 ledare i ETC Göteborg:

https://goteborg.etc.se/ledare/marken-manniskorna-bor-pa-har-ingen-tro

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Marken vi går på har ingen tro

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”Är inte palestinier människor med mänskliga rättigheter.”

    NEJ inte enligt sionister. Sionism bygger på rasism och utrotning av araber. Samma stereotypier som nazister körde mot judar på 30-talet kör nu sionister mot araber.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=23850

    // Irène

  2. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Kolla detta med bla anti-sionisten Ronnie Barkan

    https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/video-everyday-israelis-express-support-genocide

    ”These are the Israeli leaders who want to destroy al-Aqsa”

    https://electronicintifada.net/content/these-are-israeli-leaders-who-want-destroy-al-aqsa/21166

    // Irène

  3. Inge skriver:

    Nu är landet Israel inte vilket land som helst! Det var i tro som Abraham av Gud fick löftet. Det var i tro som Moses startade vandringen mot det utlovade landet. En tro som genom årtusenden burit det judiska folket att kämpa för landet Israel.

    Betänk att landet Israel som bildades år 1948 är det enda demokratidska landet i regionen där Judar och Araber lever i fred. Visserligen ledd av en majoritet av judar, men visa mej exempel på ett Arabiskt land där judar och Araber lever så jämställda som i Israel?
    I en eventuell Palestinsk stat finns troligen inget existens berättigande för Judar.

    Man talar om att palestinier inte har samma rättigheter i Israel? För att få vissa jobb och rättigheter i Israel krävs fullgjort värnplikt. Palestinier i Israel har samma rättighet att göra värnplikten som judarna, men endast en minoritet väljer att göra det.

    Människor må strida och kämpa om staden på berget Sion, men i sista änden kommer den att tillfalla den Gud som skapat alla folk. Israels Gud den ende sanna Guden, den Gud som sände sin enfödde Son till jorden, Jesus Kristus som genom sin död skulle frälsa världen.

    När man talar om Palestiniernas rätt till Israel så nämns ofta att Israel bryter mot folkrätten. Vad menar man då egentligen?

    Nedanstående länk berör frågor kring folkrätten och de gränser som drogs upp efter första världskriget för att sedan mynna ut i staten Israels bildande år 1948.

    http://www.shalom.se/israel-och-folkratten-genom-90-ar/

    Så länge det Palestinska styret vägrar erkänna landet Israels existens så kommer det heller aldrig att bli fred i regionen.

  4. Irène Nordgren skriver:

    Inge

    Det leder ingen vart att referera till partsinlagor typ Shalom över Israel.

    ”En tro som genom årtusenden burit det judiska folket att kämpa för landet Israel.”

    Det går inte skära det ”judiska folket” över en kam. Det judiska folket består av en mängd olika sorters judar, sekulära judar, sionister och anti-sionister. Och dessa grupper kan i sin tur grupperas i olika undergrupper. I den sistnämnda gruppen finns bla den lilla men extremt ultraortodoxa gruppen Neturei Karta som motsätter sig staten Israel.

    Lyssna på Ronnie Barkan som motpol till Shalom över Israel. Lyssna noga !

    https://www.youtube.com/watch?v=BVn0LXPDIbw

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *