”Kristna profiler” och den sk Jesusmanifestationen

Bengt

Din euforiska presentation av Jesusmanifestationen på din blogg Låt Stockholm fyllas av en andlig väldoft… #jesusmanifestationen föranleder mig att fråga om du kan svara på hur det kommer sig att tjänstgörande biskopar i svenska kyrkan lyser med sin frånvaro på   programmet på den sk Jesusmanifestationen ?

Jag ser att det inte bara är Jesus som ”upphöjs” i programmet utan även Marcus Birro -som presenteras i egenskap av ”en av Sveriges mest  kända kristna profiler”

http://www.jesusmanifestationen.se/

Jo jag tackar !

I varje fall gjorde sig Birro ”mest känd”  i samband med att Antje Jackelén blev vald till ärkebiskop och Birro skriver i sin Expressenkrönika.

”Frågorna infinner sig och vägrar lämna mig efter att 6 miljoner medlemmar i Svenska kyrkan begåvats med en ny ärkebiskop som i grunden avsagt sig sina kristna värderingar.”

http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/manniskor-soker-efter-frid-och-sammanhang-som-racker-langre-an-till-nasta-fylla/

Huruvida detta uttalande kan ses som en Jesusmanifestation råder det delade meningar om.

Och huruvida Birro sprider ”andlig väldoft” likaså ……..

// Irène

Marcus Birro och polariseringen inom svensk kristenhet

Elisabeth Sandlund i DAGEN skriver under rubrik

”Låt glädjen stå i fokus i morgon”

”Från första början har Jesusmanifestationen varit glasklart tydlig med att det inte handlar om att vara emot något – inte i det sekulariserade samhället och inte inom kristenheten.”

http://www.dagen.se/opinion/ledare/lat-gladjen-sta-i-fokus-i-morgon/

”En solig lördag” kan inte dölja att PROGRAMMAKARNA  från första början varit och är  kända för att just vara kända för att ”GLASKLART”  ”VARA MOT ”  både det ena och det andra……..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Kristna profiler” och den sk Jesusmanifestationen

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Jag tycker att det bästa är att förbigå Jesusmanifestationen med tystnad. För min egen del lutar jag åt att det parti som går till val på att få bort alla typer av jippon från Stockholms innerstad får min röst. Detta efter att ha passerat city där det under dagen pågick tre (!) olika arrangemang som tillsammans med alla vanliga besökare korkade igen gatorna.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *