”Fem skäl varför synoden är dömd att misslyckas”

Vänner,

Jesuitpräster Thomas Reese skriver i NCR en smula sorgset men övertygande om varför den nu pågående familjesynoden kommer att misslyckas.

http://ncronline.org/blogs/faith-and-justice/five-reasons-synod-doomed-fail

Får Thomas Reese rätt tror jag resultatet blir lekfolkets ytterligare alienisering. Insisterar kyrkans ledare på att kartan gäller oavsett hur terrängen förändras kommer det stora flertalets katolikers vardagsliv att bestämmas av terrängen. Det går nämligen inte i längden att skilja frågan om rätt och fel från livets realiteter.

Anders Piltz OP har från sin mer konservativa ståndpunkt beskrivit denna alienering, detta tilltagande främlingskap mellan kyrkans ledning och kyrkfolket mycket målande i tidningen Dagen:

”Alltför mycket har man betonat att katolska kyrkan står som en orubblig fyrbåk i tidens stormar. Problemet är att folk har seglat vidare och inte längre kan se någon fyr vid horisonten. Vi måste byta bild. Nu behövs kyrkan som en frontstrålkastare som lyser upp mörkret, så att man ser vägen och undviker dikena och slipper massakrera fotgängarna och krocka med mötande trafik.”

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *