I DAGEN 14 maj skriver 4 debattörer

”Dags för EU att skriva historia och sätta stopp för Israel”

”En annektering av Västbanken förvandlar det palestinska folket – och som en oskiljaktig del av detta folk, de kristna och andra minoriteter – till en rättslös befolkning utan demokratiska fri- och rättigheter. Ett sådant system har ett namn på afrikaans och i internationell folkrätt: apartheid. Systemet är ett brott mot mänskligheten och kräver därför världssamfundets ingripande. ”

Sune Fahlgren, pastor Equmeniakyrkan, Anna Karin Hammar, präst Svenska kyrkan, Kjell Jonasson, präst Svenska kyrkan, Lena Lönnqvist, medlem Equmeniakyrkan  

https://www.dagen.se/debatt/dags-for-eu-att-skriva-historia-och-satta-stopp-for-israel-1.17141

Annika Borg svarar ” Samma gamla israelfientliga propaganda”

”Den extrema bojkottrörelsen BDS:s representanter fångar alla tillfällen att sprida sitt Israelhat, även i coronatider, skriver Annika Borg.”

https://www.dagen.se/debatt/annika-borg-samma-gamSlutreplik la-israelfientliga-propaganda-1.1714726

Slutreplik idag 19 maj DAGEN

”Israels politik har också etik”

”Annika Borg nämner inte sakfrågan – Israels annektering av Västbanken – med ett enda ord. Israel måste följa internationell etik, skriver fyra debattörer.” ”Vi kan inte uppfatta hennes inlägg på annat sätt än som ett falskt vittnesbörd om medmänniskor, på gränsen till karaktärsmord.”

https://www.dagen.se/debatt/israels-politik-har-ocksa-etik-annika-borg-1.1717071

// Irène  

PS  Annika Borg volontär  på Israels ambassad ? En mycket  berättigad fråga då Annika Borg allt som oftast låter som ambassadör Ilan Ben- Dovs papegoja……

 2015 Dagens Seglora Borg har svagt mandat att ropa ”antisemitism”