Påvens första misstag

Vänner,

Den amerikanske jesuiten Thomas Reese skriver i NCR att påven begick sitt första misstag när han fortsatte traditionen att utnämna chefer i Vatikanen till kardinaler. Artikeln är en intressant analys av hur Vatikanen som kyrkans maktcentrum kan förhindra reformer – för att förbli kyrkans maktcentrum.

http://ncronline.org/blogs/faith-and-justice/francis-makes-his-first-mistake

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Påvens första misstag

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Denne Thomas Reese SJ !

    Det är få katolska företrädare och tillika skribenter jag har sådan respekt för som denne Reese som inte drar sig för att skriva det hans samvete bjuder även om detta skulle vara högst kritiskt mot högsta ledningen i Rom inklusive påven själv.

    Den sorts företrädare som Thomas Reese på detta sätt utgör borde vara en förebild för alla katolska företrädare i kyrkan dvs inklusive företrädare i Stockholms katolska Stift.

    Pragmatiska medbröder i jesuitorden i Sverige har MYCKET att lära av Thomas Reese !

    Håller man sig som katolik till att enbart läsa svensk-katolska media typ Signum och Katolskt Magasin kan man undra var i evangelierna Jesus förespråkar att det är en dygd att vara PRAGMATISK, en dygd att vara TILLAGSINSTÄLLD och se till att aldrig stöta sig med den rådande regimen vare sig lokalt eller centralt……

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *