Katolska kyrkan – Vatikanen – Heliga Stolen ?

Det rör sig om 2 saker när det gäller katolska kyrkans roll i FN. Dels nu sexövergreppen inom katolska kyrkan som bör utredas av oberoende instans.

Här ansluter jag mig till Gert  ”Den enda utväg jag kan se är att kyrkan låter utomstående experter utreda vad som hänt samt kontrollera att det som måste göras också utförs. Givetvis måste dessa experter få tillgång till allt material de begär eller borde begära att få se.”

Men dels handlar det hela också om katolska kyrkans FUNKTION inom FN överhuvudtaget.

Läs detta SVT

http://www.svt.se/nyheter/varlden/arkebiskop-subjektiv-och-orattvis-kritik-av-vatikanen

”Tyngdpunkten i den mycket kritiska FN-rapporten ligger på de omfattande sexuella övergrepp som barn utsatts för av präster inom den katolska kyrkan. Dock kritiseras också Vatikanens inställning till abort, preventivmedel och homosexualitet. Kritiken upprör Vatikanen som i ett officiellt uttalande skriver att FN här lägger sig i kyrkans lärosatser. Och Vatikanens FN-ambassadör, Silvano Tomasi, sa idag att det visar på FN-kommitténs brist på objektivitet. Enligt Tomasi är det tydligt att kommittén har gått i homosexuella organisationers ledband.”

Om jag så är den enda katolik i Sverige som offentligt protesterar mot  Heliga Stolens och Silvano Tomasis ÖVERSITTARATTITYD  i FN så får det väl vara så.

Men detta vill jag ha sagt.

Om Heliga Stolen anser sig ha mandat att inom FN försöka prångla på övriga icke-katolska världen ”katolska kyrkans LÄROSATSER”  (som bla går ut på att  diskriminera  homosexuella och motarbeta kvinnors reproduktiva  och sexuella hälsa)   så får Silvano Tomasi BANNE MIG finna sig i  att FN ”lägger sig i dessa lärosatser.”

Silvano Tomasi har mage att tala om FN ”bristande objektivitet.”   Om det är någon i FN sammanhang som visar på ”bristande objektivitet” så är det Heliga Stolen !!!

Antingen – eller och då kommer frågan in på  relationen mellan Katolska Kyrkan -Vatikanen- Heliga Stolen. En fråga som hittills inte ansetts rumsren att diskutera inom katolska kyrkan i Sverige vilket bevisades när Sten Hidal gavs  utrymme på Signum att ta till orda i artikeln Vatikanen = kyrkan?

Så pinsamt !

// Irène

http://dagensseglora.se/2014/01/28/heliga-stolen-vill-varna-om-barn-aven-efter-fodelsen/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Katolska kyrkan – Vatikanen – Heliga Stolen ?

 1. Irène Nordgren skriver:

  Lyssna på Människor och Tro och ”Signums Olle Brandt om reaktionerna i Vatikanen”

  när Olle Brandt kommenterar kommitténs rapport som är i 2 delar – ”där första delen handlar om sexuella övergrepp och andra delen krav att katolska kyrkan ska ändra sin lära på vissa punkter…….”

  Olle Brandt upprepar precis som en papegoja hur Silvano Tomasi anser att ”Kommittén går utöver sitt mandat” och Olle Brandt menar att ”det klart att katolska kyrkan inte accepterar den här andra delen……….”

  Hur lång tid ska det ta tills någon konfronterar den där Tomasi och Heliga Stolen med att katolska kyrkan inte alls behöver ändra sin lära om katolska kyrkan slutar med sina anspråk att anse sig ha lov att kunna påtvinga sin lära på FN alla medlemsstater utan istället håller sin lära inom Vatikanstatens territorium. Låt Vatikanmännen sitta där bakom Vatikanens murar och hålla på sin lära men lämna resten av katolska kyrkan ifred i sina respektive länder………

  Hur lång tid ska det ta att inse att det inte håller längre att Vatikanmännen sitter centralt i Rom och styr hela den universella katolska kyrkan med sina VANFÖRESTÄLLNINGAR och dessutom tror att de kan bracka på sina IDIOTIER angående homosexuella och kvinnor också på resten av världen

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

  // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *