Evangelikal evangelisation i Uganda

Lyssna  på Ugandas evangelikale president Museveni  som förklarar sig.

http://www.bbc.com/news/world-africa-26320102

Lyssna på intervju 2010 med evangelikale parlamentsledamoten David Bahati som förklarar  orsaken till  varför han la fram sitt lagförslag.  ”För att skydda och rädda Ugandas barn .”

”Gays  can’t reproduce, they have to recruit” så lyder den kristna högerns slagord som slagit rot i Uganda.

Här en bra tillbakablick

http://www.youtube.com/watch?v=vPBEZmuuPAw

Elisabeth Sandlund  i DAGEN framhärdar dock

Antihomolag inte de evangelikalas fel

Jag framhärdar dock också i Dagens Seglora

Evangelikala bär ansvar för Ugandas antigaylag


// Irène

PS  2011  skriver  Åsa Regnér  – generalsekreterare i RFSU –  i SvD

”Samtidigt nås vi av beskedet att en ledande hbt-aktivist i Uganda, David Kato, har mördats i sitt hem. David Kato var en föregångsperson för hbt-rörelsen i Uganda och i hela Afrika och var en viktig försvarare av mänskliga rättigheter. Tillsammans med andra modiga aktivister arbetade han för hbt-personers rättigheter i ett land där fördomar och hat mot homosexuella är omfattande och våld mot hbt-personer har blivit vardag.”

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mordet-pa-hbt-aktivisten-david-kato_5898685.svd

Även inom katolska kyrkan frodas och omhuldas homofobi.

I katolska mönsterlandet Polen  uttalade sig förra året mönsterkatoliken Lech Walesa, påven Johannes Paulus II favoritkatolik.

”Lech Walesa, the man who led Poland to freedom in its Cold War struggle with the Soviet Bloc, is refusing to apologize for suggesting gay Polish politicians should ”sit behind a wall” in the country’s parliament.”

http://edition.cnn.com/2013/03/05/world/europe/poland-walesa-anti-gay/

Även i Ryssland vill ortodoxe patriark Kirill och ortodoxe president Putin med hjälp av lagstiftning skydda landets barn.

Se vad som händer HBTQ-folket i patriark Kirills och president Putins Ryssland

Patriark Kirill säger  ”Violating God’s laws by legislating in favor of same-sex ‘marriage’ is a threat to human civilization” “Never in the history of mankind have state laws been used to justify sin. Even the pagans did not do that, although the pagan understanding of what sin is like was very vague.”

http://www.zenit.org/en/articles/patriarch-kirill-violation-of-god-s-laws-is-destroying-human-civilization


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Evangelikal evangelisation i Uganda

 1. Irène Nordgren skriver:

  Bengt

  Det är roligt att du låter dig inspireras av KV blogg och också modifierar tidigare tvärsäkerhet samtidigt som jag noterar att du inte vill låtsas om det genom att MEDVETET undvika att länka och på så sätt undvika att
  på din blogg skylta med KV blogg.

  http://bengtmalmgren.wordpress.com/2014/02/28/vanforestallningar-om-att-homosexuella-rekryterar-barn-bakom-ugandas-antigay-lag/

  Du och vi på KV blogg följer bevisligen regelbundet varandras inlägg men trots det vill du inte öppet stå för detta, vilket jag upplever som ett svek, besvikelse och för att vara trossyskon – en oärlighet från din sida.

  // Irène

  PS Men kanske vill du innerst inne inte se oss som ”riktiga” trossyskon……….?

 2. Bengt Malmgren skriver:

  Irène!
  Varför denna misstänksamhet?
  Det händer titt som tätt att jag länkar till inlägg på Katolsk vision och ibland deltar jag bevisligen här också genom en eller annan kommentar.

  Hjärtats tro känner endast Gud, det är inte upp till mig att gradera andras tro. Mina bröder och systrar är hela mänskligheten,´mina trossyskon är var och en som bekänner Jesus Kristus som Herre och Frälsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *