”Rimlig” och ”orimlig” diskriminering av homosexuella

Det känns tryggt att veta att Elisabeth Sandlund och Dagen exakt vet var gränsen går – både här hemma i Sverige men också internationellt- mellan  ”rimlig” och ”orimlig” diskriminering av homosexuella.

Elisabeth Sandlund skriver.

”Den nya lag som Arizonas lagstiftande församling klubbat och som ger anställda på restauranger eller i butiker rätt att av religiösa skäl vägra att betjäna homosexuella är långt bortom alla rimliga gränser.”

http://www.dagen.se/opinion/ledare/i-korthet/samvetsfrihet-inte-diskriminering/

// Irène

PS  Så då vet vi och behöver inte undra och grubbla.  Dvs bara för att en viss typ av diskriminering anses ”rimlig”  någon annanstans i världen så betyder inte det per automatik att denna typ av diskriminering är ”rimlig”  också i Sverige.  Tvärtom !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Rimlig” och ”orimlig” diskriminering av homosexuella

 1. Krister Janzon skriver:

  För att inte läsarna skall behöva undra för mycket så ger jag här in extenso
  Dagens inlägg ovan. Som alltså primärt handlar om frågan om samvetsfrihet, inte frågan
  om diskriminering.

  /Krister Janzon

  Rätten till samvetsfrihet bör lagfästas i Sverige. För detta har Dagen argumenterat de senaste veckorna. Men i ärlighetens namn bör tilläggas att man också måste säkerställa att lagstiftningen är utformad så att den inte kan missbrukas och ge upphov till diskriminering. Den nya lag som Arizonas lagstiftande församling klubbat och som ger anställda på restauranger eller i butiker rätt att av religiösa skäl vägra att betjäna homosexuella är långt bortom alla rimliga gränser. Bollen ligger nu hos guvernören Jan Brewer, som om hon är klok utnyttjar sin vetorätt. Något argument mot samvetsfrihet i princip utgör dock inte det amerikanska tilltaget.

  Elisabeth Sandlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *