Ett steg i rätt riktning för Palestina

Vänner,

den största amerikanska presbyterianska kyrkan har beslutat sälja sina aktier i företag vars produkter används av Israel på palestinsk mark. Det är ett litet men viktigt steg för att göra koloniseringen av Palestina till en allt tyngre börda för Israel.

http://www.theguardian.com/world/2014/jun/21/presbyterian-church-votes-divest-holdings-to-sanction-israel

Att det är en amerikansk ”frikyrka” är extra viktigt eftersom mycket av USA:s stöd till Israel bottnar i krav från kristna sionister. Utan amerikanska pengar, amerikanska vapen och amerikansk ammunition skulle Israel inte kunna fortsätta koloniseringen av Palestina.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett steg i rätt riktning för Palestina

  1. Jag håller med er TT-telegrammet har rubriken ” USA-kyrka i Israelbojkott” men det är ingen bojkott av Israel.

    Caterpillar tillverkar bulldozrar som används för att riva palestinska hem för att ge plats för bosättningar. Hewlett-Packard förser Israel med hårdvara för att upprätthålla blockaden av Gaza och programvara för att göra det möjligt för Israel att segregera och separata palestinier på Västbankens checkpoints. Motorola levererar den övervakningsutrustning som används för att övervaka palestinska civila i hela Västbanken.

    Den presbyterianska kyrkan säger nej till ockupationen på ett påtagligt och konkret sätt. Den stödjer palestinierna utan att skada israeler. se
    http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2014/06/presbyterianska-kyrkan-saljer-aktier.html

  2. Irene Nordgren skriver:

    Dessa mina minsta bröder

    Ja bojkott är en utmärkt icke-våldsmetod.

    Jag tycker din blogg företräder värderingar och åsikter jag som kristen delar.

    I Sverige företräds en ensidig åsiktspropaganda för regeringen Netanjahu av evangelisk karismatiska Världen Idag som fortfarande har kopplingar till numera katoliken Ulf Ekman som genom sitt FÖRTRYCKARPROJEKT Operation Jabotinsky bidragit till bosättarproblematiken i Israel.

    Förtryck är förtryck. Diskriminering är diskriminering. Det är den som KÄNNER sig förtryckt och diskriminerad som har TOLKNINGSFÖRETRÄDE. I detta fall palestinierna.

    Regeringen Netanjahu borde inse att palestinierna betraktar Netanjahu (och hans företrädare) som förtryckare i stil med hur judarna betraktade farao Ramses II. Ännu 3200 år senare firar judar att de undslapp detta förtryck UTAN att samtidigt inse att de nu själva blivit FÖRTRYCKARE av ett folk som gör allt som står i deras makt att bli befriade på samma sätt sätt som Moses och hans folk gjorde….. Moses dödade en egyptier som han såg döda en av Moses folk…..Så har det pågått årtusende efter årtusende …….våld föder våld……

    I sionismens historia ingår våld liksom våld ingår i den panarabiska/ panislamska historien……

    Palestinierna är helt oskyldiga till SHOA men har av Israels regeringar sedan 1948 utsatts för NAKBA, den stora katastrofen.

    Det är kristna som är skyldiga till Shoa – inte muslimer – och kristna runt om i världen (bla England och USA) borde inte ha blivit MEDSKYLDIGA också till NAKBA…….

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *