Kardinal Müller spänner musklerna inför den kommande familjesynoden

Ordföranden för ”Påvliga rådet för tolkning av lagtexter” Francesco Coccopalmerio låter meddela att Vatikanen vill se över kyrkorätten och vidta åtgärder för att förkorta handläggningstiden  för anullerande av äktenskap.

http://religion.orf.at/stories/2659671/


Samtidigt låter den självgode prefekten för Troskongregtionen kardinal Müller i en intervju i den italienska tidningen ”Avvenire” meddela att ”katolsk lära inte har något spelutrymme när det gäller ändringar  vad beträffar skilda och omgifta.”  ”Att låta denna grupp få gå till kommunion är inte möjligt då det strider mot dogmen om äktenskapets oupplöslighet.”

http://religion.orf.at/stories/2659491/

// Irène

PS  Man tar sig för pannan när man gång på gång konfronteras med katolska kyrkans praxis att celibatära män ska ha tolkningsföreträde och  ensamrätt att besluta och uttala sig i kyrkans namn när det gäller äktenskap, preventivmedel och skilsmässa.   Likaså tar man sig för pannan när det gäller katolska kyrkans INTEGRITETSKRÄNKANDE  ”uppfinning” att   annullera ”OGILTIGA  äktenskap”  som enda förutsättning  att få ingå ett nytt äktenskap.

En OFÖRSKÄMD  praxis det är vad det är frågan om. Inte undra på att katolska par vägrar ställa upp på vilka IDIOTIER som helst …….

Den kommande familjesynoden kommer förhoppningsvis att ge svar på var Franciskus står när allt kommer till kritan…..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *