Olaglig exkommunicering

Vänner,

professor emeritus Francesco Zanchini  vid den juridiska faktulteten i Teramo dömer ut exkomuniceringen av makarna Heizer som oförenlig med kanonisk rätt:

”Heizer … låtsades inte vara vigd präst och ingen av de närvarande vid mässfirandet fördes bakom ljuset vad gäller den liturgi de deltog i.” (min översättning)

http://www.imwac.net/413/index.php/news/latest-news/310-the-excommunication-of-martha-heizer-an-illegal-and-senseless-act-in-the-opinion-of-a-canon-lawyer

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Olaglig exkommunicering

 1. Irene Nordgren skriver:

  Gert

  Att professorer i katolsk lag tolkar katolsk lag olika när katolsk lag ska tillämpas i fallet Heizer
  är ju viktig och intressant information.. ……..

  Vore intressant med en kommentar från den svenskkatolska sakkunskapen på Signum som inte visste till sig av iver att så snabbt som möjligt få förkunna nyheten om exkommuniceringen.

  Misstänker att intresset dock är obefintligt på Signum att vidarebefordra det senaste……

  // Irène

 2. Gert Gelotte skriver:

  Irène,

  jo det är intressant – i ett slags akademisk mening. För egentligen är det ju lika bisarrt att frikänna henne med hjälp av kanoniska lagen som det är att fälla henne. Det är ovanan att göra juridik av trons mysterium som är problemet.

  Gert

 3. Irene Nordgren skriver:

  Gert

  ”För egentligen är det ju lika bisarrt ……..”

  Håller med. Ju äldre jag blir ju mer ”bisarrt” ter sig handhavandet i praktiken av tron på Gud inom katolska kyrkan där ”juridiken” i tex synen på kvinnliga ämbetsbärare påstås vara baserad på Guds dvs naturens egen lag dvs en lag som påven lika lite kan ändra på som han kan ändra på tyngdlagen.

  ”Bisarrt” är ordet ! Sannerligen !

  // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *