Kardinal Müller har inget mot ordenssystrar ……..av den här  sorten. Tvärtom ……..

Franciscan Sr. Nancy Schreck är av den andra  sorten  som  kardinal Müller som bekant   inte omfamnar med samma hjärtlighet och glädje.  Tvärtom…..

Sr Nancy Schreck kommer att  leda LCWR  vid  dess kommande årsmöte 12-16 augusti i Nashville Tennessee då mer än 800 delegater kommer att diskutera hur de ska bemöta Troskongregationens – läs kardinal Müllers – anklagelser om trolöshet ……

Vad det ytterst handlar om är  kvinnans ställning och roll inom ett   auktoritärt och  patriarkalt kyrkosystem.

http://ncronline.org/news/sisters-stories/conflict-vatican-shadows-upcoming-lcwr-assembly

// Irène

PS  Genom kardinal Müller- handplockad av B16 –  svävar alltjämt  B16 OBSOLETA kvinnosyn över katolska kyrkan …….

Franciskus – hur ställer han sig till att kardinal Müller spänner musklerna mot LCWR ?

NCR skriver

”Many church observers had hoped that Pope Francis would intervene in the quagmire. He has encouraged church members to take risks. He jokingly told Latin American religious leaders to take lightly directives they get from the doctrinal congregation. He has said the work of the church must take place at the margins of society. He has told bishops to focus less on abortion and contraception, and more on mercy and service to the needy. In each instance, he has outlined a church very much like the one U.S. women religious committed themselves to building some 40 years or more ago. This is why many church observers find it mystifying Francis has not stepped in to lighten LCWR’s load.”

Vad är orsaken till Franciskus passivitet i fallet LCWR ?   Om jag får gissa beror den på att Müller är språkrör för B16  och att utmana Müller vore att utmana sin företrädare ……..

B16 valde Müller  som prefekt för Troskongregationen för att garanterat under sin livstid slippa uppleva att kvinnor  får ökat inflytande i Vatikanen …….och på så vis på sikt  …… ve och fasa……….. män och kvinnor får likaberättigande inom katolska kyrkan.

Inte över min döda kropp tänkte B16 och valde ett säkert kort för att förhindra denna mardröm……kardinal Müller …….