”Israels ambassadör Isaac Bachman kräver att filmen ”Även de döda har ett namn” stoppas från att visas för skolungdomar i Göteborg.”

”Israels ambassadör kräver att filmen ”Även de döda har ett namn” stoppas för användning i skolundervisning. Det är i ett öppet brev till kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, som ambassadören Isaac Bachman kallar filmen anti-israelisk och antisemitisk.”

”Ambassadörens brev har även skickats till utrikesminister Margot Wallström och utbildningsminister Gustav Fridolin.”

http://www.svt.se/kultur/israel-kraver-stopp-for-ship-to-gaza-film

”Filmens huvudperson, Henry Ascher, såras när han tar del av brevets innehåll.

– Filmen handlar inte om Ship to Gaza eller Israel, den handlar om mig och om hur min familj flydde från Förintelsen. Hur den historien har påverkat mig, säger Henry Ascher över telefon och tillägger:

– Det här är en viktig anti-antisemitisk film. Det är en grov förolämpning mot mig och min familj när någon säger någonting annat. Jag tycker jag har rätt att kräva en ursäkt av ambassaden.”

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/israels-ambassador-vill-stoppa-filmvisning-i-sverige/

JIPF     (Judar för israelisk-palestinsk fred) skriver

”Ambassadörens agerande är en del av Israels försök att tysta all Israelkritik med falska anklagelser om antisemitism. Det verkar som om Israels ambassadör inte fattar att han är gäst i Sverige och att vi i Sverige har lagar som reglerar yttrandefriheten. Filmen handlar om människorättsaktivisten och barnläkaren Henry Ascher, hans familj, hans arbete med flyktingbarn i Sverige och hans resor med Ship to Gaza.
Det är på tiden att vi säger ifrån. Inte ska vi ha i Sverige en ambassadör som öppet ge uttryck för rasistiska åsikter och som försöker strypa rättmätig Israelkritik.”

// Irène

PS  Pinsamt med ytterligare en israelisk ambassadör som  inbillar sig  att Israels apartheidregering  genom sin ambassadör   också kan styra och ställa här i Sverige.

Jan 2004 kunde denna rubrik läsas

Israelisk attack mot konstverk | SvD

Den gången handlade det om dåvarande ambassadören  Zvi Mazel som på Historiska Museet vandaliserade konstverket

Snövit och sanningens vansinne – Wikipedia

” genom att dra ur kontakten på två av strålkastarlamporna och slänga ett av dem i vattnet och därigenom orsaka en kortslutning”.

Zvi Mazel skrev också  ett brev till  dåvarande statsminister  Göran Persson och bad denne stänga Historiska Museet.