Mitri Raheb och Gideon Levy får 2015 års Olof Palmepris

”2015 års Olof Palmepris tilldelas den palestinske kyrkoherden i Betlehem Mitri Raheb och den israeliske journalisten Gideon Levy för deras modiga och oförtröttliga kamp mot våld och ockupation och för ett framtida Mellanöstern präglat av fredlig samlevnad och lika medborgerliga rättigheter för alla. Tillsammans bringar de med sin gärning en strimma av hopp till en konflikt som alltför länge plågat och plågar miljontals människor och påverkar världsfreden.”

2015 – Gideon Levy och Mitri Raheb

Lyssna på Cecilia Uddén P1 morgon

”Årets Palmepris, som delas ut den 30 januari, går till den kände journalisten Gideon Levy och den palestinske prästen Mitri Raheb. I prismotiveringarna har man tagit fasta på Mitri Rahebs budskap till den unga generationen palestinier om att leva, inte dö, för Palestina. När det gäller Gideon Levy lyfts att han, som har föräldrar som flydde från naziockuperade Tjeckoslovakien, har gjort försoningen med palestinierna till sin livsuppgift.

Vår mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén har träffat dem båda. Ingen är optimistisk när det gäller Mellanöstern, men de tycker att det är viktigt att inte förlora hopp.”

P1-morgonÅrets Palmepris till kritiker av Israels politik

// Irène

PS Gideon Levy säger ”Hur vågar en ockupationsmakt som Israel att attackera Sverige och Sveriges utrikesminister.  Det är höjden av fräckhet.”

Jag håller med.  Hur vågar en ockupationsmakt som håller sig med kanske världens mest rasistiska utrikesminister att  kritisera  Sveriges utrikesminister.

Israels utrikesminister: ”illojala araber borde halshuggas”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *