Nytt partnerskap ?

Biskop Anders

Mycket positivt att Du i god tid börjat dejta biskop Antje inför 500-årsminnet av reformationen.  En fröjd att se ER  ihop !  Ser lovande ut inför påvebesöket !  Hoppas på Franciskus välsignelse av Ert nya PARTNERSKAP !

****

”Den 31 oktober 2016 möts ledare för Katolska kyrkan och Lutherska världsförbundet i Lund för att tillsammans uppmärksamma 500-årsminnet av reformationen.

Mötet i Lund springer ur en flera decennier lång dialogprocess. En milstolpe i den processen är dokumentet ”Från konflikt till gemenskap” från 2013. Där uttrycker lutheraner och katoliker sorg och ånger över den smärta man tillfogat varandra, men också tacksamhet över de teologiska insikter som båda parter bidragit med. Samtidigt betonas det gemensamma ansvaret att berätta om kristen tro, inte minst genom arbete för rättvisa och fred.

Det är i den andan katoliker och lutheraner möts i Lund i höst för att tillsammans uppmärksamma reformationen. Under mötet hålls ett symposium och en gudstjänst med liturgi särskilt framtagen för detta tillfälle.”

Katoliker och lutheraner uppmärksammar reformationen tillsammans | Katolska kyrkan

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *