”Pietro Parolin hyllar katolska kyrkan i Polen”

”Bastion  för tro  och den kristna kärleken  till nästan” .  Ja så uttalar sig  Vatikanens utrikesminister Pietro Parolin om  katolska kyrkan i Polen när han idag deltog  i  polska biskopskonferensens  plenarmöte i Poznan.

Parolin sade enligt ORF  att ”Polens trohet mot Gud, mot evangeliet och mot Vatikanen har rönt respekt  och uppskattning i andra länder.”   Kyrkan i Polen betecknade Parolin som ”ljuset i ett mörker  som på många sätt lägrat sig i Europa.”

http://religion.orf.at/stories/2768817/

// Irène

PS  Uppseendeväckande uttalande minst sagt av Franciskus närmaste man mot bakgrund vilka protester biskopskonferensen utlöst bland Polens katoliker.

Se länk nedan

http://www.episcopalcafe.com/women-walk-out-of-church-in-poland-following-catholic-bishops-call-for-a-total-ban/

Undrar vilka andra länder Parolin  syftar på?   Ungern ?  En sak står i så fall klart.  Enligt Parolin ingår  INTE bemötandet av flyktingar och asylsökande i begreppet ”kärleken  till nästan.”   Det gör det dock för Franciskus som  särskilt därför visat intresse för Sverige.

Nu vill jag därför veta hur Franciskus ställer sig till Parolins uttalande.

Och sedan vill jag veta  när ”trohet mot Gud ” blev synonymt med ”trohet mot Vatikanen” ?