Hjälpbiskop Athanasius Schneider i Kazakhstan –   anhängare av bla ersättningsteologi och SSPX  – är kritisk till nuvarande påve Franciskus som han anser  inte tydligt  försvarar  ”den rena katolska tron”. Schneider har nu därför organiserat andra katolska ledare – som inte heller anser att Franciskus är tillräckligt ”renlärigt katolsk”  – med vilka han  tillsammans  gjort en video som riktar sig till Franciskus.

Se videon !

Catholic Leaders Make Video Appeal to Pope Francis for Clarity

Athanasius Schneider anser att Franciskus sätter sig upp mot Gud själv då Franciskus anser att alla människor är Guds barn.

Schneider säger

”Only those are children of God who believe in Christ, who are not born of the flesh or the blood, which is the natural level, but who are born from God through faith in Christ and baptism. This is declared by God Himself in the Gospel of John.[9] The above mentioned statement of the pope contradicts in some way the word of God itself.”

http://rorate-caeli.blogspot.com/2016/04/exclusive-interview-with-bishop.html

Schneider är  anhängare av ersättningsteologi som illustrererar antisemistism

”The Jewish rejected this Divine covenant, since Jesus told them: ”Whoever hates me also hates my Father” (Jn 15,23). These words of Jesus are still valid for today’s Jews: ”Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away” (Mk 13,31). And Jesus said that if you do not accept me, you cannot go to the Father.[23] When today’s Jews reject Christ, they reject the Father and his covenant, too. Because there is ultimately one covenant only, not two covenants: the Old went over to the New Covenant.”

http://rorate-caeli.blogspot.com/2016/04/exclusive-interview-with-bishop.html

Schneider –  som har mer gemensamma värderingar med SSPX än med Franciskus  – säger så här om SSPX  :

”When the SSPX tries to believe, to worship and to live morally the way our fore-fathers and the best-known Saints did during a millennial period, then one has to consider the life and the work of these Catholic priests and faithful of the SSPX as a gift for the Church in our days – even as one of the several instruments which the Divine Providence uses to remedy the enormity of the current general crisis of the faith, of the morals and of the liturgy inside the Church. ”

Schneider delar och  diskuterar gärna ”doktrinära frågor” med dess ledare Bernard Fellay

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/02/bishop-athanasius-schneider-visits-sspx.html

Schneider anser inte att kvinnor överhuvudtaget ska vara synliga vid altaret under mässan. Varken som lektörer eller kommunionutdelare.

”There is no doubt about the fact that the female involvement in the liturgical services at the altar (reading the lecture, serving at the altar, distributing Holy Communion) represents a radical rupture with the entire and universal tradition of the Church. Therefore, such a practice is against the Apostolic tradition. ”
http://rorate-caeli.blogspot.com/2016/02/exclusive-bishop-athanasius-schneider.html

I Sverige är det Katolsk Observatör som  lanserar Athanasius Schneider på sin hemsida där intervjuer gärna översätts och publiceras.

Exempel

”Den som hittills inte hört talas om denne biskop, kommer säkert snart att få göra det. Denne uppriktige, lärde präst är hjälpbiskop i det fjärran ärkebiskopsstiftet Maria Santssima i Astana, Kazakhstan. Den den här månaden när han gjort en tur runt England har han fått ett mottagande värdigt en rockstjärna och med i internet har han försvarat kyrkan med bitande skarpa ord som vittnar om hans traditionella syn på kyrkans lära.”

http://www.katobs.se/art_bishopschneider_kris.html

Schneider anklagar präster som inte tror som han själv för ”semi heretiska ”

”Höjden av förvirring och absurt tänkande uppstår när dessa semi-heretiska präster anklagar dem som försvarar den katolska trons renhet och integritet för att vara emot påven”

http://katobs.se/int_athanasius_schneider_2016.htm

// Irène

PS

Jag blir nyfiken på hur biskop Anders ställer sig till biskop Athanasius Schneider ?   En sak vet jag med bestämdhet. Biskop Anders anser det ICKE-KATOLSKT  att ha en VISION om rättvisa mellan män och kvinnor och homo-och heterosexuella och anser därför att Katolsk Vision ”inte har bemyndigande att kalla sig katolsk.”

Katolsk Observatör –  som alltså lanserar en biskop som är känd för ersättningsteologi, starka sympatier för SSPX och tillika stark  kritiker av nuvarande påve – har bevisligen biskop Anders ”bemyndigande  att kalla sig katolsk.”

Anser biskop Anders att det är viktigt med yttrandefrihet och därför inte tagit ifrån  Katolsk Observatör ”bemyndigande att kalla sig katolsk?”

Frågan är hur biskop Anders agerande med att ensidigt tillåta yttrandefrihet – utan sanktioner – från konservativt håll  ska tolkas ?