Ljus i mörkret

Vänner,

Paris stift uppmanar stiftets församlingar att välkomna muslimer som vill besöka söndagsmässa i morgon 31/7 för att hedra den mördade prästen  fr Jacques. Uppmaningen kommer sedan det franska rådet för muslimer (CFCM) uppmanat sina medlemmar att besöka kyrkor under söndagsmässan föra visa sin solidaritet och medkänsla.

Det är ett ömsesidigt initiativ som ger hopp om framtiden. Genom att framhärda i medmänsklighet och tolerans kan vi besegra hatet och fördomarna.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ljus i mörkret

  1. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    ett kort TV-inslag på franska från söndagsmässan i katedralen i Rouen, firad till minnet av den mördade prästen frJacques. Många muslimer deltog.

    http://www.francetvinfo.fr/faits-divers/terrorisme/saint-etienne-du-rouvray/rouen-une-messe-en-hommage-au-pere-jacques-hamel_1571089.html

    Gert

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    ”Nyckeln (till fred) är att lära känna varandra” sa en av deltagarna och det visade sig vara många muslimer som kom till mässan i katedralen i Rouen där även prästens biologiska som andliga familj var med.

    Det står mellan ont och gott nu i världen. Det onda kommer från många håll men så växer även det goda. En kamp framöver.

    ”Vi delar samma G-d” sa en muslimsk kvinna som deltog.

    Ja, sannerligen! Det är dags att släppa äganderätten och en dag kunna be tillsammans. I olika färger och på olika sätt. Men tillsammans!

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *