Bravo biskop Anders, Antje Jackelén,Mahmoud Khalfi, Nadia Marhri Lodin och Ute Steyer

”Ödesdigert möta terrorhot med upprop till kulturkamp”

”Terror i Guds namn. Att svara på terrorhot med upprop till kulturkamp vore ödesdigert. Vi vill samverka och menar att vi behöver religionsmöten och intelligenta samtal om religion. En situation där hets utges för realism och samverkan för naivitet är kontraproduktiv, skriver företrädare för judar, kristna och muslimer i Sverige.”

Här är länken: DN Debatt 9 augusti Igår ”Ödesdigert möta terrorhot med upprop till kulturkamp” Företrädare för judar, kristna och muslimer: En situation där hets utges för realism och samverkan för naivitet är kontraproduktiv.

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bravo biskop Anders, Antje Jackelén,Mahmoud Khalfi, Nadia Marhri Lodin och Ute Steyer

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    MYCKET BRA och en finstämd ödmjuk text av undertecknarna. Efterlängtad!

    Agneta

  2. Gert Gelotte skriver:

    Ja. mycket bra och kanske fortfarande ett ord i rättan tid. För det är hög tid om vi skall förhindra att korset används som tillhygge.

    Gert

  3. StaffanW skriver:

    Ack, ja. Vilken kulturkamp avsågs.Att bära sitt kors öppet?
    Läs gärna C-J Westholms inlägg på ledarsidorna.se.

  4. Gert Gelotte skriver:

    Staffan W,

    IS med flera islamistiska organisationer vill provocera fram ett religionskrig. Då gäller det att inte låta sig provoceras, att framhärda i arbetet för religionsfred i stället för att gå i fällan och använda korset som en symbol för motstånd mot islam. Låt oss inte bekräfta de islamistiska terroristernas världsbild.

    De kristna minoriteternas exodus ur Mellanöstern är ett allvarligt och försummat problem. Det finns alla skäl att sätta ekonomiska och diplomatiska tumskruvar på regeringar som inte skyddar sina religiösa minoriteter. Men som så många som skriver om de kristnas öde i Mellanöstern så ”glömmer” C-J Westholm i sin ledare Israels roll. Jag vet inget annat land i MÖ som så länge och så systematiskt ägnat sig åt att fördriva kristna – de kristna palestinierna.
    Det vara som om Israel kan begå vilka övergrepp som helst och komma undan med det.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *