Vladimir Putin stolt korsbärare

Alltid pålitlige Torsten Kälvemark skriver på sin blogg Tidens Tecken

”Vladimir Putin bär alltid ett kors om halsen. Det kan man om inte annat se på de bilder där han med bar överkropp rör sig i den ryska vildmarken.”

Apropå förföljelsen av kristna i Mellanöstern pekar Kälvemark på korsfararna i ”USA bibelbälte som hejade fram kriget i Irak ”

”Orsaken till denna massutvandring var förstås invasionen av Irak år 2003 och den anarki som skapades i dess efterföljd. Det paradoxala var ju att detta illegala militära äventyr var framhejat inte minst av det kristna bibelbältet i USA. Deras krigsentusiasm kontrasterade mot hur påvens sändebud, kardinal Pio Laghi, försökte varna president Bush. ”

”Kardinalen visste vad han talade om eftersom många av Iraks kristna tillhörde kyrkor som var förenade med Rom. Hans och påvens välgrundade varning kom samtidigt som den insiktslöse propagandisten Per Ahlmark kunde skriva i Dagens Nyheter: ”Först kommer kriget, nödvändigt och hemskt”.”

”Möjligen kan jag tycka att de som nu protesterar mot förföljelsen av de kristna i Mellanöstern också borde ställa kritiska frågor kring vem eller vilka som från 2003 och framåt medverkat till att en urgammal kristen kultur i Irak och Syrien nu hotas av förintelse. Möjligen borde de också utkräva ett retroaktivt moraliskt ansvar på hemmaplan.

”Och kanske dessutom kombinera det lättburna korset kring halsen med en mer grundläggande politisk och teologisk analys.”

https://tidenstecken.wordpress.com/2016/08/20/korset-kring-halsen/

// Irène

PS Putin bär med stolthet sitt kors i livets alla aktiviteter

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vladimir Putin stolt korsbärare

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene

    Jag kan inte annat än småle och mysa lite grann! Jag försöker föreställa mig Trump på samma sätt som Putin dvs samma bilder.. Och med Trump skulle det definitivt inte bli mysigt utan rent av obehagligt och vedervärdigt tragikomiskt.

    Antingen är Putin tossig eller så retas han. Jag tror ändock att karln retas lite med Europa.

    Rätt kul…en karl över de 60 som är snygg i kroppen och t.o.m sexig och som styr över ett jätterike och som i dessa bilder som kanske jagar upp puritaner och folk som rädes ryssen.

    Det är lite gjort för att svenskar ska sitta hemma och förfasa sig. Och korset…nja…det hänger väl snyggt….

    Det är inte lätt att hålla ihop ryssarna i detta jätteland… och ryssarna är ett emotionellt kinkigt folk som gärna tar till vodka och fifflar med pengar.

    Jag känner större obehag inför de amerikaner som röstar på Trump eller de ungrare som blir antisemiter. Och jag vet Irene att du tillhör dem som tycker Putin är odemokratisk och det är han … men det ska fan till att hålla samman Ryssland.

    Har de ingen tsar eller diktator tycks de bli förvirrade och supa sig fulla och förlora sin nationella stolthet. Folket tycks behöva sin tsar… so what to do about that?

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Jag är övertygad om att Putin – ”en gåva från himlen” enligt sin bästis patriark Kirill – skulle anmält sig till Mitt Kors kampanjen om han bara hade känt till den……..

    // Irène

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    jo säkert eller något tvärtom som att skapa ett riksemblem med sig själv ridande en björn.

  4. StaffanW skriver:

    Iréne, utgår ifrån att du själv inte bär något kors?
    Om du ändå gör det – varför då?

  5. Irène Nordgren skriver:

    Staffan

    Varifrån har du fått för dig att jag skulle ha något emot att bära kors ? Jag har alls inget mot att bära kors. Jag bär till och med 2 kors.

    Jag har alltid burit ett kors – ett ortodoxt kors som jag i samband med ett besök i Jerusalem för en del år sedan kompletterade med ett Jerusalemkors.
    Därifrån till att ta ett kort på mig själv och skicka in till Mitt Kors …….helt otänkbart pga att jag är mot själva KAMPANJEN som i mina ögon är ett sorgligt jippo.

    Korset sett som en symbol för Jesus – som aldrig lät sig korrumperas- seger över våld och död illustrerar för mig på Putins kropp hur korset samtidigt också används av korrumperade människor som är VÅLDSVERKARE.

    I Putins fall har detta tydligast illustrerats av Pussy Riots manifestation 2012 i Frälsarkatedralen i Moskva där de ber ” jungfru Maria bevara oss från Putin” och som samtidigt var en protest mot rysk-ortodoxa kyrkans överhuvud patriark Kirill – också en stolt KORSBÄRARE – som backar upp Putin.

    ” St. Maria, Virgin, Drive away Putin Drive away! Drive away Putin!”

    https://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY

    Pussy Riot på Dramaten. Skrolla ned till ”Bakom kulisserna” och lyssna på Magnus Florin.

    http://www.dramaten.se/Repertoar-arkiv/Pussy-Riot/

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *