Varför väljer polisen gång på gång att tolka lagen till nazisternas fördel ?

Nu på lördag 24 september har polisen åter gett tillstånd till ”Folkets Demonstration” med kopplingar till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen på Raoul Wallenbergs Torg. Busstransporter organiseras från Umeå, Kristianstad, Malmö, Göteborg, Karlstad och Östersund.

Vid föregående Folkets Demonstration 22 maj i år också på Raoul Wallenbergs Torg uttalade sig
Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen så här

”När vi väljer platser som är lämpliga för demonstrationer måste vi se på geografin var det är möjligt. Det är en mängd platser där vi tidigare haft demonstrationer som inte är möjliga nu på grund av ombyggnationer med mera. Vi måste också ha en plats där vi kan agera och där demonstrationen kan genomföras. Då var det den här platsen som var disponibel just nu, säger han.
Vi har ingen syn på vad man tänker demonstrera om, det är inte vår uppgift. Vår roll är att se till att demonstrationen genomförs enligt tillståndet. Just vid det här tillfället blev det den här platsen.”

Michael Wernstedt, vd för Raoul Wallenberg-akademin, lyfter fram torgets närhet till ett minnesmonument över Förintelsens offer. ”Varje år den 27 januari genomförs en ceremoni på Förintelsens minnesdag på Raoul Wallenbergs torg.”

”Det här är kanske mer än någon annan plats i Stockholm en symbol för medmänsklighet och alla människors lika värde, säger Michael Wernstedt.”

Hör presstalespersonen vid Stockholmspolisen här

http://www.expressen.se/nyheter/kritik-mot-polisbeslut-om-demonstration/

Talare på lördag är bla Stefan Torssell, som bland annat skriver för nyhetssajten Nya Tider som av tidningen Expo pekats ut att ha starka band till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.

// Irène

PS Djupt kränkande och provocerande att polisen gång på gång väljer att tolka lagen till nazisternas fördel.

2014 skrev jag en krönika på Dagens Seglora ”Plötsligt tolkas lagen till nazisternas fördel ” där jag åberopar mig på advokaten Peter Nobel

”Kommittén noterar med oro rapporter om att rasist- och extremistorganisationer fortsätter sin verksamhet trots att konventionsstaten menar att lagstiftningen effektivt förbjuder alla former av rasistiska uttryck, inklusive verksamheter hos grupper som förespråkar rasdiskriminering (CERD/C/SWE/19-21, punkt 120).”

http://dagensseglora.se/2014/09/05/plotsligt-tolkas-lagen-till-nazisternas-fordel/


https://polisen.se/Service/Tillstand/Demonstrationer/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *