Svagt ekumeniskt intresse

Vänner,

eftersom jag inte prenumererar på Katolsk Magasin har jag dålig koll på tidningens innehåll. Bengt Malmgren har dock på sin blogg gjort mig uppmärksam på en enkät där svenska katoliker för KM beskriver sina känslor inför påvens besök i Lund.

http://www.katolsktmagasin.se/2016/10/25/katoliker-tycker-till-om-pavens-besok/

Det är en trist läsning som demonstrerar en djup oförståelse för ekumenik och jag hoppas verkligen att enkäten inte är signifikant för vad svenska katoliker tycker. Självklart undrar jag också varför KM:s redaktion endast lyckades finna negativa kommentarer? Fanns inga positiva eller letade men inte efter några?

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Svagt ekumeniskt intresse

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Gert.

    Det är obehagligt.

    Agneta

  2. Erik Westerberg skriver:

    Ja, det är verkligen obehagligt. Det som dock är det goda i den förfärliga kråksången i KM.s spalter är nu att tidskriften definitivt har slängt den officiella tomtemasken. I ett ”tillrättaläggande” på KM, s fb- sida tar Bitte Assarmo definitivt bladet från mun och förklarar vad protestanter ”egentligen” tänker om nattvarden. Är tyvärr så oteknisk att jag inte kan och kanske är jag också tillräckligt mycket protestant för att inte vilja länka till tidningens hemsida, gå in på egen risk, Trick or Treat?

    Det goda med detta borde väl rimligen vara att varken tidskriftens styrelse eller stiftledningen kan vara helt nöjda med en chefredaktör som låter inkvisitionsbålen stå i ljusan låga så här dagarna innan Halloween och påvebesöket.

  3. Gert Gelotte skriver:

    Erik,

    eftersom jag inte är medlem i Facebook kan jag inte läsa Assarmos ”tillrättaläggande”. Kan du ta en kopia och maila den till mig?

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *