Jag blir åter mycket illa berörd av numera katoliken Ulf Ekman som går ut i internationell katolsk press – Catholic Herald – och förtalar svenska kyrkan och dess överhuvud ärkebiskop Antje Jackélen.

Att katolska kyrkan har betraktats ”with all the precautions and suspicions that followed the Reformation” har ju Ulf Ekman själv en stor del i. Därom dock inte ljud i sitt senaste alster av numera überkatoliken Ekman.

Det hjälper inte att ha bett om ursäkt för ovanstående (Livets Ords Magazinet 1989 ) om Ekman nu istället för katolska kyrkan förtalar svenska kyrkan. Förtal är förtal och alltid okristligt. Jag skäms å Ulf Ekmans vägnar.

Vad är syftet med att lyfta den lokala konflikten kring Berget för en icke-vetande internationell publik och pådyvla den en ensidig partsinlaga ?

”The latest to convert to Catholicism is the important ecumenical Lutheran community of Berget (“The Mountain”). This is an influential community that through its well-known retreats and broad network has had a huge influence on Swedish spirituality over many years. The community’s conversion was sharply criticised by several Lutheran bishops, including the female Archbishop Antje Jackelén.”

http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2016/10/28/the-reformations-divisions-still-mark-sweden-as-the-popes-visit-shows/

// Irène

PS Genom att BÄ på olika sätt favoriserar den djupt oekumeniske Ulf Ekman ger det signaler som jag som ekumeniskt sinnad katolik finner besvärande