Jag skäms å Ulf Ekmans vägnar

Jag blir åter mycket illa berörd av numera katoliken Ulf Ekman som går ut i internationell katolsk press – Catholic Herald – och förtalar svenska kyrkan och dess överhuvud ärkebiskop Antje Jackélen.

Att katolska kyrkan har betraktats ”with all the precautions and suspicions that followed the Reformation” har ju Ulf Ekman själv en stor del i. Därom dock inte ljud i sitt senaste alster av numera überkatoliken Ekman.

Det hjälper inte att ha bett om ursäkt för ovanstående (Livets Ords Magazinet 1989 ) om Ekman nu istället för katolska kyrkan förtalar svenska kyrkan. Förtal är förtal och alltid okristligt. Jag skäms å Ulf Ekmans vägnar.

Vad är syftet med att lyfta den lokala konflikten kring Berget för en icke-vetande internationell publik och pådyvla den en ensidig partsinlaga ?

”The latest to convert to Catholicism is the important ecumenical Lutheran community of Berget (“The Mountain”). This is an influential community that through its well-known retreats and broad network has had a huge influence on Swedish spirituality over many years. The community’s conversion was sharply criticised by several Lutheran bishops, including the female Archbishop Antje Jackelén.”

http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2016/10/28/the-reformations-divisions-still-mark-sweden-as-the-popes-visit-shows/

// Irène

PS Genom att BÄ på olika sätt favoriserar den djupt oekumeniske Ulf Ekman ger det signaler som jag som ekumeniskt sinnad katolik finner besvärande

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Jag skäms å Ulf Ekmans vägnar

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Bengt Olof Dike,
    Kommentarer som inte håller sig till ämnet kan med fördel raderas, eftersom de tar fokus från det som skribenten vill diskutera. Sedan kan man också använda den typ av kommentarer som du skriver. Jag tror säkert att Iréne och Agneta har servat dig med fakta hur många gånger som helst och är rejält trötta på dig.

    Å andra sidan är det inte så dumt att upplysa andra läsare om sådant som vilka reformrörelser som finns. Varför inte ta tillfället i akt 🙂

    På Wir sind Kirches hemsida står att läsa att 1,5 miljoner katoliker i Tyskland har skrivit under de punkter om reformer som Wir sind Kirche där satt samman. Om jag nu förstått det rätt. https://www.wir-sind-kirche.de/site/?id=116

    Men vi måste komma ihåg en stor grupp, de som lämnar Katolska kyrkan Pew Survey beskriver situationen i USA där kyrkan mellan 2007-2015 tappar 3 miljoner medlemmar. https://cruxnow.com/church/2015/05/12/pew-survey-percentage-of-us-catholics-drops-and-catholicism-is-losing-members-faster-

    Jag vill allt se länkar till statistik som styrker ditt påstående att Katolska kyrkan i Sverige växer.
    Så här ser statistiken ut från 2015 års verksamhetsberättelse från Stockholms katolska stift. Observera att 734 personer lämnade kyrkan och bara 76 konverterade.
    Antal döpta
    1 235
    Antal till 1: a kommunionen
    566
    Antal till konfirmationen
    658
    Antal konversioner
    76
    Antal vigslar
    291
    Antal avlidna
    541
    Antal utträden ur kyrkan
    734
    Församlingar
    44

    Anneli

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Anneli

    Efter samtal med Irene fick jag tillåtelse att radera hela tjatet med Bengt Olof Dike. Jag låter ditt stå kvar eftersom den är mkt informativ. Tack Anneli

    Bengt Olof Dike

    Jag kommer radera dig igen eftersom du inte tillför diskussionen mer än tjat. Vi har svarat dig uppriktigt flera gånger. Det räcker nu.

    Agneta

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    Bloggen sköts av respektive huvudskribent och Gert är en av dessa. Bengt Olof Dike har återigen blivit raderad och i sin kommentar åberopade han Gert. Det går inte åberopa någon annan än den som skriver inlägget att tycka till om själva hanteringen av denna. Det finns ingen huvudansvarig för bloggen förutom vi tre (Gert, Irene o jag) och den är självfallet demokratiskt styrd. Ingen har rätt att inskränka yttrandefriheten för den andre och detta följer vi naturligtvis alla tre.

    Efter samråd med Irene har jag alltså på hennes inlägg och som administratör följt vad vi kommit fram till…att Bengt Olof Dikes uppförande börjat bli oförskämt framförallt gentemot oss tre kvinnliga skribenter dvs Anneli inkluderad. Vi är inte styrda av ett patriarkat eller något annat än vår egen självständighet och vår strävan efter att inspirera till reformer inom kyrkan.

    Du blir raderad fortsättningsvis.

    Agneta

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Agneta,
    Det tror jag var ett klokt beslut av er.
    Anneli

  5. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    jag instämmer. Bengt Olof Dike är en bråkmakare och provokatör utan seriösa avsikter.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *