Tack Göran Rosenberg och Gellert Tamas

Läs Göran Rosenbergs ytterst angelägna recension i Aftonbladet (1 nov) av Gellert Tamas ytterst angelägna bok ”Det svenska hatet.”

”När vi i efterhand ska försöka förstå hur ett nytt språk kunde tränga in i det svenska offentliga rummet och fylla det med hat, hot och våld, lär det inte gå att komma runt Sverigedemokraternas roll i sammanhanget.”

”I varje fall inte efter publiceringen av Gellert Tamas väldokumenterade bok om hur ledande personer inom partiet spelat (och fortsatt spelar) en aktiv roll i tillskapandet av plattformar från vilka det grövsta hat mot muslimer, bögar, ”horor”, ”folkförrädare”, ”PK-eliten”, etc., ohämmat kunnat formuleras och spridas.”

”Det är i dag fullt klarlagt att den största sajten för näthatet i Sverige, Avpixlat, startades av sverigedemokraten Kent Ekeroth med partiledningens aktiva ­inblandning och stöd.”

”Allra minst att en av dem var Kent ­Ekeroth, den person i SD-ledningen som Gellert Tamas väljer att särskilt sätta ­ljuset på, vilket är ett val som inte är svårt att förstå. Ekeroth är inte bara en av de verbalt mest aggressiva företrädarna för partiet, med intima band till främlingsfientliga och våldsbejakande rörelser och miljöer i Europa, i flera fall med rötter i nazism och antisemitism. Han är också barnbarn till en judisk kvinna som överlevde Förintelsen och härstammar därmed på mödernet från en familj som till större delen mördades av nazisterna.
Vad än mer, hans mor som tillsammans med mormodern 1970 flydde till Sve­rige undan de anti­judiska förföljelserna i Polen, är född i sovjetiska Kazakstan och räknas därmed i den svenska statistiken till kategorin utomeuropeiska invandrare, det vill säga en kategori som Kent Ekeroth särskilt ägnat sig åt att misstänkliggöra och förtala.
Vad driver en ung man att så till den grad förtränga sin egen bakgrund att han blir en av landets mest aggressiva främlingshatare? Därtill i ett parti vars anti­judiska rötter han rimligen måste vara medveten om och förmodligen med jämna mellanrum blir personligen och bryskt påmind om. Därtill i rollen som ledande förespråkare för en konspirationsteori om hotet från muslimerna som inte så ­lite påminner om nazisternas konspirationsteori om hotet från judarna.”

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article23824563.ab

// Irène

PS Leif GW Persson kommenterar riksdagsledamoten Kent Ekeroth efter nattklubbsbråket helt nyligen.

http://www.svtplay.se/klipp/11316370/leif-gw-persson-om-kent-ekeroths-sd-brak-vid-stureplan

Jimmie Åkesson vet ingenting. Minns ingenting. ”Snälla berätta vad är järnrörsskandalen.”

https://www.youtube.com/watch?v=7DoVXlILqsM

Jimmie ”förvisso ”Åkesson och David Batra om svensk identitet och ”assimilerad kebab.”

https://www.youtube.com/watch?v=uh4gS0G0eFo

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *