”A terrorist opened fire in West Bank settlement Har Adar near Jerusalem on the morning of Tuesday September 26″

Hur mycket blod ska få flyta innan regeringen i Israel förstår ? Innan imperiemakten förstår att mänskliga rättigheter för ALLA är enda vägen till fred och fred enda vägen att få slut på fortsatt blodsutgjutelse.

Så tänkte jag i morse när jag läste nyheten om att 3 israeler skjutits till döds i morse tisdag 26 september i bosättningen Har Adar 15 km väster om Jerusalem.

”Three Israelis were killed in a shooting attack in the West Bank settlement of Har Adar, near Jerusalem, on Tuesday morning. The 37-year-old Palestinian attacker was shot dead. Another Israeli sustained serious injuries. ”

”Hamas spokesman Hazzam Qassam said after the attack that ”the terror attack in the Jerusalem area is a new chapter in the Al-Quds intifada that proved all attempt to Judaize the city will not change the fact that Jerusalem is an Arab and Islamic city, whose residents and tourists will redeem in blood or life.”

http://www.haaretz.com/israel-news/1.814278

Här är bilder från bosättningen Har Adar på dess hemsida på hebreiska. Det behövs dock inte kunskaper i hebreiska för att se att Har Adar är en ytterst välmående bosättning

http://www.har-adar.muni.il/

https://en.wikipedia.org/wiki/Har_Adar

// Irène

PS 10 september berättar Haaretz att chefen för Israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet varnar för att situationen på Västbanken är skör alltsedan det som nyligen hände på Tempelberget och att Hamas är redo för en ny Gaza konflikt.

”Hamas är redo för en ny konfrontation med Israel.”

”Israel’s Security Chief: West Bank Situation ‘Fragile,’ Hamas Ready for Another Gaza Conflict”

http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.811566

Lägger man ihop den katastrofala situationen i Gaza med läget i Jerusalem där muslimer känner sig mer och mer undanträngda behövs inte mycket fantasi för att inse att morgonens händelse på Västbanken gör situationen i Israel farligare än på mycket länge.