Birgitta Ekman försvarar sig och Ulf Ekman i en replik i Katolskt Magasin. ”Om ärkebiskop Peta kallar oss för att han tror att vårt vittnesbörd kan betyda något i hans land så är vi glada.”

Jag får nedanstående slutreplik.

”I.N.s kritik av vårt besök är märklig” skriver Birgitta Ekman. Dvs Birgitta Ekman finner det märkligt att jag finner det märkligt att hon (och maken Ulf ) på biskoplig inbjudan gör en katolsk rundresa på flera veckor i Kazakstan och i ett resereportage i KM totalt låtsas som det regnar att denne biskop och hans biskopskollegor sedan flera år är indragna i en maktkamp med påve Franciskus.
Det är väl bara att konstatera att Birgitta Ekman och jag finner varandra högst märkliga som människor.

Ty för mig är det verkligen högst märkligt att Birgitta och Ulf Ekman säger sig ”tacka Gud för påve Franciskus och ber för honom” men samtidigt inte tycks ha något behov av att komplettera bönen till Gud med att också rikta talet om ”svartmålning”, ”misstänkligggörande”, ”skapa partier i kyrkan”, ”bubblor där vi aldrig möts” till Kazakstans biskopar istället för till mig.
Men kanske det är för magstarkt att kräva att Birgitta Ekman efter hemkomsten från Kazakstan – och en lyckad säljturné av ryska översättningen av egna boken ”Den stora upptäckten” – skulle börja ifrågasätta sina medföljande biskopliga supportrar och sponsorer.
Nej, en bön till Gud får faktiskt räcka.

// Irène

PS
Tala om att skapa splittring inom kyrkan….

”Three Kazakhstani bishops signed a statement on Sunday confirming that it is not licit to admit to sacramental communion Catholics who are divorced and illictly remarried, if they are not living according to the long-standing teachings of the Church.”

https://www.catholicnewsagency.com/news/kazakh-bishops-affirm-indissolubility-of-marriage-and-its-implications-64517

http://www.lastampa.it/2018/01/06/vaticaninsider/eng/the-vatican/three-kazakh-bishops-the-application-of-amoris-laetitia-spreads-divorce-UoGR6ILanykooWOiOpAMTJ/pagina.html

https://www.lifesitenews.com/news/exclusive-athanasius-schneider-invites-worlds-bishops-to-sign-profession-of

https://www.youtube.com/watch?v=veDViqg3cv8

Vilken teologi som framförs från Kazakstans biskopar – inte enbart vad beträffar Franciskus Amoris Laetitia – utan även vad beträffar judar och muslimer tycks för paret Ekman inte spela någon som helst roll så länge som Kazakstans biskopar visar dem -och deras bok- uppskattning.

Lyssna här på Athanasius Schneiders livsfarliga teologi vad beträffar islam.

https://www.youtube.com/watch?v=hLsLd2ZAE1E

Det som gör mig bekymrad är att trots att Kazakstans biskopar sedan länge motarbetat Franciskus – och lierat sig med hans starkaste motståndare – så framhärdar Birgitta Ekman i sin replik och vidhåller att detta inte är relevant att omnämna……. inte ens i en bisats……utan istället framställs jag som märklig ……..