Kardinal Schönborn i Wien visar öppet missnöje med Vatikanens ansträngning att förstärka förbudet att välsigna samkönade par och menar att detta har sårat och skadat många människor.

”If the request for a blessing is not a show… if the request is honest and is really a plea for God’s blessing of a way of life that two people want to embark on together, then such a blessing will not be refused,” the 76-year-old cardinal said in the latest issue of his archdiocesan weekly paper, Der Sonntag.”

https://international.la-croix.com/news/religion/cardinal-schnborn-says-church-cannot-refuse-blessing-for-gay-couples/14030

// Irène

PS Kardinal Schönborn är den senaste av mer än ett dussintals tysktalande biskopar som ställer sig kritiska till Vatikanens försök att stoppa präster från att välsigna samkönade par. Håller det på att utvecklas olika praxis kring välsignelser av samkönade par i olika länder ? Hur ska Vatikanen hindra detta ? Kommer svenska katolska homosexuella par vända sig utomlands ?