Katolsk Observatör bekräftar att prästämbetet konstitueras av Y-kromosomen

KATOLSK OBSERVATÖR är en katolsk nättidskrift med påvlig välsignelse som utger sig tala ”med sanningens röst”

”Subjektiva uttalanden knutna till personliga åsikter kommer därför att undvikas till förmån för den röst varmed kyrkan i alla tider velat tala – med sanningens röst. För detta ändamål fick tidkriften och dess medarbetare påvlig välsignelse av påven Paulus VI år 1971.” http://katobs.se/present.htm

Senaste 100% objektiva och katolskt certifierade kommentaren på Katolsk Observatör 16 juni börjar så här : ”Sveriges Radio P1 har ett program om religion kallat Människor och tro. I förra veckan ägnade man alla 45 minuterna åt ”Kvinnorna som trotsar Vatikanen. ” ”Programledaren Thella Johnson, som tidigare utmärkt sig för de starkt vinklade rapporterna från Polen – presenterade att saken handlar om en ”maktkamp”. Sedan följer en rad inlägg som alla går ut på att kvinnor blir tystade i den katolska kyrkan och utestängda från maktpositioner, såsom sekreterare i Vatikanens utskott, diakon, präst och ja, biskop och kardinal! Kvinnor söker tjänster som är stängda för dem och utmanar på det sättet den förment förtryckande manskonspirationen som styr den katolska kyrkan och ja – dess regler och lära.

Katolsk Observatör hänvisar också bla till professor Yvonne Maria Werner samt skriver följande : ”Men i övrigt saknade man som sagt en sannskyldig beskrivning av prästämbetet. År 1988 kom  Manfred Hauke, ytterst välmeriterad professor som lär dogmatisk teologi, ut med en systematisk studie angående prästvigningen: (Women in the Priesthood? A Systematic Analysis in the Light of the Order of Creation and Redemption ). Här finns hela bakgrunden till varför prästämbetet är knutet till det manliga könet. Det finns motsvarande ”materialiskrav” i alla sakrament: Man kan inte döpa i annat än vatten, det måste vara bröd och vin som förvandlas i mässoffret, äktenskapets sakrament konstitueras av man och kvinna etc.” 

http://katolskobservator.blogspot.com/2021/06/ar-prasterskapet-en-manlig-konspiration.html

Nyckelmeningen ”prästämbetet är knutet till det manliga könet” bekräftar med andra ord att prästämbetet konstitueras av Y-kromosomen.

X- och Y -kromosomer – könens genetiska ursprung

”Sanningens röst” dvs katolska PRAVDA har talat ! Då vet vi läget !

// Irène

PS Stor besvikelse på Katolsk Observatör också över att enbart levande kvinnor omnämndes och kom till tals ”Man kan heller inte undgå att reflektera över varför alla dessa storartade kvinnor, som verkligen fått plats i kyrkan, inte ens nämndes. Dessa som utnämnts till Doctor Universalis: S. Terése av Ávila, S. Katarina av Siena, S. Terése av Lisieux,, S. Hildegard av Bingen. Och varför nämndes inte vår egen heliga Birgitta, som står som jättestaty innanför grindarna till Vatikanen?”

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *