Gösta Hallonsten ”glömde” två saker – man kan ju inte alltid hinna få med allt …..

I senaste Signumpodden intervju med prof em Gösta Hallonsten

Joseph Ratzinger: Guds rottweiler eller dynamisk teolog?

”Det här avsnittet handlar om Joseph Ratzinger, Benedictus XVI, som gick bort på nyårsaftonen 2022. I avsnittet ges en överblick över Ratzingers liv och tänkande. Hur ska man få ihop bilden av honom som å ena sidan en ”pansarkardinal” och ”Guds rottweiler” och å andra sidan en from, tillbakadragen och dynamisk teolog? Gäst i avsnittet är Gösta Hallonsten, professor emeritus i systematisk teologi, som under ett antal år var medlem i den internationella teologkommission som Ratzinger ledde.”

// Irène

PS Noterar att Gösta Hallonsten inte en enda gång nämner ordet ”pedofilskandal” och inte heller ordet ”tystnadskultur” i sin beskrivning av Ratzinger / Benedikt XVI. Man kan ju inte alltid hinna få med allt………särskilt inte om man vill få med allt om sig själv och Ratzinger och påven!

Stockholms katolska Stift vill vinnlägga sig om att ”rätt” bild förmedlas i Sverige av Ratzinger /Benedikt och det kan inte vem som helst göra! Såväl Katolskt Magasin som Stiftets katolskt VDN – märkta historiker prof Yvonne Maria Werner korrigerar därför felaktigheter och missuppfattningar !

http://www.katolskvision.se/blog/?p=30703

http://www.katolskvision.se/blog/?p=30687

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *