Att lyssna  när rabbinen och ”feminsten”  i judiska församlingen i Stockholm David Lazar lägger  ut texten om HBTQ folket  ger mig en känsla av att det är så här  rabbinen Jesus nog skulle ha talat  om han kommit på besök till Stockholm 2000 år senare.

När det gäller HBTQ folket  har inte en enda katolsk företrädare i Sverige gett mig den känslan.    Och tyvärr allra minst  den som inom katolska kyrkan  främst gör anspråk  på att föra  Jesu talan  på jorden – Benediktus  XVI.

Lyssna här på  en intervju med rabbinen David Lazar från i somras.  Vilket fynd han är David Lazar för judiska församlingen i Stockholm,  även om inte alla där  bakom kulisserna verkat  vara överens om detta.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=intervju_med_david_lazar&videoid=1857116

// Irène

PS  Kyrkans Tidning för 3 veckor sedan

”Årets hetero är David Lazar, rabbin vid Judiska församlingen i Stockholm. Det anser tidningen QX läsare.

David Lazar får utmärkelsen för att han tydligt har tagit ställning i HBTQ-frågor, viger homosexuella par och hållit regnbågsgudstjänster i synagogan.

Utmärkelsen delades ut vid Gaygalan i Stockholm på måndagen. En rad pristagare hade röstats fram av tidningen QX läsare.”

http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/david-lazar-fick-pris-pa-gaygalan