”En värld av hemligstämplar, toppstyrning och dunkla beslut”

”Amatörernas julafton”

När jag igår såg rubriken på min favoritskribent i DN Peter Wolodarskis söndagskrönika och bilden av  Sten Tolgfors med texten ”Amatörernas julafton” slog det mig hur träffande samma rubrik,  bild och bildtext kunde vara  för påven och Vatikanens   politik i allmänhet och i samband med  sexskandalerna i synnerhet.

Jag fäste mig särskilt för nedanstående mening.

”I dagarna har det blåst kraftigt kring Sten Tolgfors i den så kallade Saudiaffären. Försvarsministern har värjt sig genom att oblygt sparka nedåt i hierarkin, på tjänstemännen i Totalförsvarets forskningsinstitut.  ”

”Att OBLYGT sparka nedåt i hierarkin” utpekas i demokratin Sverige som således inte acceptabelt och gångbart.

En dunkel beslutsprocess analyseras inför öppen ridå i rikets största dagstidning och betecknas som  ”Amatörernas julafton ” .

Jag får kanske nöja mig med att åtminstone leva i EN demokrati och inte gapa över för mycket.  Dvs också kräva att som katolik leva i en demokratisk kyrka.

Jag måste kanske finna mig i att stå ut med att som katolik leva i en kyrka där det är ”AMATÖRERNAS JULAFTON”  ÅRET OM.

http://www.dn.se/ledare/signerat/en-varld-av-hemligstamplar-toppstyrning-och-dunkla-beslut

// Irène

PS  Nu är jag katolik och inte rysk -ortodox men som kristen måste jag tacka Peter Wolodarski också för hans söndagskrönika 26 febr

Läs den skakande berättelsen

”En rättsprocess som ringar in Putins ryska mörker”

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-en-rattsprocess-som-ringar-in-putins-ryska-morker

”Magnitskij blev offer för den mytbildning som Vladimir Putin odlat och som gått ut på att lag och ordning numera råder i Ryssland.

Det var ett populärt budskap efter 90-talets kaos och rövarkapitalism. Under sina år vid makten har Putin dock visat sitt förakt för både demokrati och rättsstat.

Hans regim är marinerad i korruption, från högsta till lägsta nivå, och de som på något sätt utmanar systemet kan snabbt bli dess fånge och offer, i likhet med Sergej Magnitskij.”

Wolodarski citerar

”Masha Gessens nya bok ”Mannen utan ansikte” (Brombergs) som mödosamt ringar in Putins ”skräckvälde”: en regim som beställer mord på oliktänkande, en regim som tystar oberoende röster, en regim som utnyttjar terrordåd för maximal brutalitet mot fiender.  ”

Det är denne Putin som patriark Kirill så starkt ger  sitt stöd och manifesterar genom  att  pussa och krama på äkta ryskt manér.

Hur kommer det sig att det kristna budskapet om glädje, befrielse från förtryck och alla människors lika värde kommer till korta så fort kristna potentater som påvar och patriarker  tillåts bre ut sig och samtidigt kräva att stå oemotsagda ?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *