Kardinal Carlo Maria Martini går i bräschen för homosexuellt partnerskap

Under rubrik ”Kardinal Martinis vårbudskap”

skriver Kath net 24 mars

”Italienske kardinal  Martini bryter en lans för homosexuellt partnerskap ”

Tidskriften L’Espresso publicerade igår fredag 23 mars utdrag ur den 85-årige italienske kardinalen Carlo Maria Martinis nya bok ”Credere e conoscere” (Tro och vetande)  där han säger att han inte delar inställningen som folk i kyrkan har som blir upprörda över civil livsgemenskap.

Kardinal Martini försvarar den traditionella familjen men menar samtidigt att varför ska man motarbeta  frånskilda eller samkönade som vill underteckna ett avtal för att ge sin relation stabilitet.

Martini uttalade också förståelse ”om än icke obetingat samtycke” för gatuparader för homosexuella varigenom deras behov för självbestämmande blir synligt även om detta delvis sker ”överdrivet provokativt. ”

http://www.kath.net/detail.php?id=35794

// Irène

PS  Är det någon som vill påstå att kardinal Martini inte har ett upplyst samvete ?

Om inga protester inkommer angående  felaktigheter i kardinalens samvete så kanske detta kan få  prejudicerande effekt på andra katolska kyrkliga företrädares samveten ………….

Undrar hur Signum tacklar en sån här nyhet ?  Eller Katolskt Magasin ?

Jag vet att det inte  går   att rapportera om allt som händer och sker därute i den universella kyrkan utan att allt är fråga om prioritering…………….

Och när det gäller Katolskt Magasin så har dess chefredaktör dessutom helt frivilligt tagit på sig ett särskilt ansvarstagande för sin läsekrets som -om jag förstått saken  rätt –  består av  extremt ”sköra katoliker”.    Att det finns  extremister inom katolska kyrkan i Sverige som man ska undvika är en sak,   men en helt annan sak  om en katolsk kardinal försvarar homosexuellas rätt …………. nej,  det får bara inte komma ut………..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kardinal Carlo Maria Martini går i bräschen för homosexuellt partnerskap

  1. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    med stigande ålder brukar människor bli antingen konservativare eller liberalare. Martini är ett häpnadsväckande exempel på det senare. Det är inte många människor som vid fyllda 85 fortfarande förmår lära av livet och därav ompröva tidigare ståndpunkter. Som kardinal torde Martini vara ett unikum, vilket är sorgligt.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *