Tyska rebelliska katoliker

Jag har  troligen tagit mig vatten över huvudet när jag gett mig på en tysk text! Men jag blev så glad bara av rubriken att jag helt enkelt inte kunde låta bli. Det handlar, om jag nu förstått saken rätt, om ett alternativt katolskt möte i Mannheim i maj som kallas Katholikentag-rebellisch.  Tanken är att ta upp väsentliga ting, vilket jesuiten Friedhelm Hengsbach som är en av initiativtagarna inte tycker att Katolska kyrkan gör.

Om jag uppfattar honom rätt tycker han att det är mycket av snömos i biskoparnas svar till dem som ifrågasatt kyrkans ledning. Men som sagt, det är under förutsättning jag har förstått texten rätt. Kanske kunde någon som är bra på tyska, främst tänker jag på Iréne eller Gert ta sig an det hela?

http://katolskareformvanner.blogspot.se/2012/04/katholikentag-rebellisch.html

Anneli

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tyska rebelliska katoliker

  1. Gert Gelotte skriver:

    Anneli,

    din tyska är nog inte så dålig 🙂 Vad det handlar om är alltså ett rebelliskt alternativ till den officiella årliga tyska ”katolikdagen”.

    Det händer nu så mycket i Tyskland att det är svårt att föreställa sig att allt skulle kunna återgå till den ”normalitet” biskoparna och Rom vill ha.

    Vi lever i spännande tider.

    Gert

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Tack! Då känner jag mig lugnare, det var just frågan om det var ett alternativ jag var lite osäker på. Den omvända ordföljden gör att det är lätt att missa ett inte t.ex…
    Jag blir också hoppfull när jag läser om vad som händer, inte minst i Tyskland.Och de lyckas så bra med att förmedla den optimismen också.

    Jag glömde att lägga in en direktlänk till Publik-Forum i går kväll.
    http://www.publik-forum.de/religion-kirchen/artikel/katholikentag-rebellisch-online

    Anneli 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *