”Nuns on the Bus ”

Om bussresan

”Som katolska ordenssystrar är det vår uppgift att stå på de behövandes sida och ta ställning för ekonomisk rättvisa.”

”Men när den helige Ande kommer över eder, skolen I undfå kraft och bliva mina vittnen, både i Jerusalem och i hela Judeen och och sedan intill jordens ända.” Apg 1:8

”Varje timme varje dag står katolska ordenssystrar i solidaritet med alla som lever i fattigdom. Vi  konfronteras med  orättvisor och system som förorsakar lidande.

Vi kan inte stå tysta när USA kongress överväger att göra de rikaste amerikanerna ännu rikare på bekostnad av kämpande utarmade familjer.

Som ett led i vår kampanj för en rättvis budget gör vi en bussresa. Vår buss går till många platser i många stater där systrar aktivt hjälper människor i nöd. Ty de är våra bästa vittnen till det lidande som vår federala regering inte får nonchalera.

Vi ber alla som besöker denna hemsida att förenas med oss i bön och stödja vårt arbete att bekämpa regeringens handlande som ökar lidandet för redan kämpande familjer.

Denna busstur har organiserats och sponsrats av NETWORK , A National Catholic Social Justice Lobby, and the NETWORK Education Program.”

http://nunsonthebus.com/about/

http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-57457297/nuns-on-the-bus-leader-were-living-the-gospel-and-we-wont-back-down/

// Irène

PS  Lyssna här på sr Simone Campbells lysande ”predikan”  om solidaritet och rättvisa utifrån sin samtids USA.

http://nunsonthebus.com/

För 2000 år sedan predikade Jesus om  hyckleri, förtryck och orättvisor utifrån  sitt samtida samhälle där det judiska folket kände sig förtryckt och orättvist behandlat av en stormakt i Rom.

Att stå på de förtrycktas och behövandes sida var alltid vad Jesus gjorde  i tal och i handling, vad Jesus förkroppsligade.

En TRADITION sr  Simone Campbell  för vidare på sin bussresa genom ett USA som utmärks av stora sociala och ekonomiska orättvisor.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *