GP skriver ledare om Pussy Riot

”Som väntat blev det en fällande dom och två års fängelse för de tre åtalade, i världens mest uppmärksammade rättegång de senaste veckorna. Det har utan tvekan, precis som de åtalade själva sagt, varit en politisk rättegång med de unga kvinnorna som den ryska statens samvetsfångar. Signalerna är övertydliga. Inga ska få utmana den ryska överheten. Att den rysk-ortodoxa kyrkan blivit en lydig allierad till en alltmer despotisk president gör inte situationen mindre allvarlig. Det ger försovjetiska associationer. Åtalet och domen gällde ”blasfemi”, alltså hädelse. Medeltiden i rysk tappning anno 2012.”

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1038862-en-rysk-tragedi

// Iréne

PS  En i Sverige varm anhängare av radarparet Putin / Kirill  vid namn  ”Paul ”  har frivilligt tagit på sig rollen som  patriark Kirills svenska  försvarsombud på Bengt Malmgrens blogg

http://bengtmalmgren.wordpress.com/2012/08/17/pussy-riots-faster-uppmarksamheten-pa-ohelig-allians-mellan-kirill-och-putin/